Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tablet jest już rok czasu .

Wyszła aktualizacja do Androida 12 w której jeszcze bardziej zbudowali Dolby Vision i HDR .

Odpalcie sobie co kolwiek na Netflixie.Odpalcie jakaś ciemna scenę . Nie będzie za wiele widać . Ogólnie dyskwalifikuje to tego tableta jako urządzenie do oglądania filmów. Obraz jest ciemny . Bardzo ciemny .

Wiele osób liczyli że wreszcie z androidem 12 to poprawia . Okazuje się że jest jeszcze gorzej .

Ja mam dość będę próbował odesłać tablet i odzyskać pieniądze .

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie słabo to wygląda. Sprawdzałem na Stranger Things.

Jak oglądałem Cyberpunka to aż tak nie rzucało się to w oczy.

W ogóle po aktualizacji do androida 12 zniknęła mi obsługa Dolby Vision w Netflixie jak i w DRM Info nie ma wzmianki o tym. @Mariusz_Cheba też tak masz?

Edytowane przez ralph_stursky
Opublikowano

Mam tak samo . Być może Netflix wypuści aktualizacje żeby to poprawić . ?
Na Prime Video działa dobrze . Nie jest tak ciemno . Na HBO Max również dobrze .To znaczy że nie jest tak ciemno i da się oglądać . Ale tablet nie podbija jasności w scenach w których powinien podbić . Czy poprostu tak jak by w tych aplikacjach HDR i i Dolby Vision są poprostu wyłączone dlatego tablet w miarę poprawnie odtwarza ciemne sceny.
Na YouTube jak działa tak samo źle HDR jak na Netflixie.
Ogólnie na domyślnych ustawieniach wyświetlacza jest zbyt ciemno . Polecam kolory ustawić na standard. Jest lepiej .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jest . Netflix działa teraz git .
Pozostałe serwisy również . No wreszcie .
Nie działa poprawnie HDR na YouTube . Ale to już mi jakoś za bardzo nie przeszkadza .
Polecam też ustawić kolory na standardowy .
Na kolorach żywy obraz gubi detale w ciemnych scenach .
Ale zauważcie że mimo że już w ciemnych scenach obraz jest poprawny to jednak Dolby Vision tak naprawdę nie działa . Ponieważ tablet w scenach w których powinien podbić jasność nie robi tego . Porównywałem z tv który ma Dolby Vision i jasność 300 nitów .
Tam w scenach w których miało być jaśniej tv podbijał jasność całej matrycy . Ponieważ ma.podswietlanie standardowe tak jak mi pad 5 .
Dla.mnie i tak spoko że działa tak że można normalnie oglądać .
Aczkolwiek Dolby Vision i HDR w tym tablecie to tylko chwyt marketingowy .
Być może dopracują i to kiedyś .