Xiaomi Pad 5 / 5 Pro
14 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 2.1k views
Możliwe na tablet mi pad 5 ?? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by MariiFit, -
-
- 1 follower
- 8 replies
- 5.4k views
Witam, mam takie pytanie, czy w tym rysiku do Xiaomi Pad 5 jest jakaś kosmiczna technologia że kosztuje takie pieniądze? (300zł) dlaczego on jest taki drogi, droższy lub w takiej samej cenie niż S-Pen od Samsunga... w Samsungu płacimy za firmę a tutaj za co się tyle płaci ?
Last reply by Witek_Wojciechowski, -
- 0 replies
- 950 views
Dzień Dobry, posiadam Mi Pad 5 Pro i po najnowszej aktualizacji zmienił mi się układ ikon w tablecie na 4x6 a domyślnie zawsze było 6x4 co za tym idzie ikony po obróceniu tabletu poziomo latają po ekranie. Innym problemem są widgety i ich problem ze skalowaniem np pasek google zawsze miał wielkość 1x4, a teraz ma 1x2 i na szerokość się jeszcze skurczył i nie da się go w żaden sposób wydłużyć. Podobny problem jest z widgetem od spotify gdzie domyślnie powinien być prostokątem a po daniu go na pulpit zostaje spłaszczony do kwadratu, dzieje się też tak z pogodą, zegarem itp które zajmują dużo miejsca na ekranie a stały się bardzo małe. Tablet nie posiada funkcji zmiany rozmi…
Last reply by NatalkoXq, -
- 1 reply
- 1.2k views
Cześć, używam od 2 miesięcy Mi Pad 5 i mam kłopot z uruchomieniem Netflixa. Wygląda na to że powodem jest brak certyfikatu Play Protect. Wchodząc do Ustawień Google Play mam komunikat "Urządzenie nie ma certyfikatu". Zarejestrowałem urządzenie na stronie https://www.google.com/android/uncertified/?pli=1 zresetowałem urządzenie i nic. Ciągle ten sam komunikat i brak możliwości uruchomienia Netflixa. Reset do ustawień fabrycznych, po zarejestrowaniu urządzenia na w/w stronie też niczego nie zmienił. Czy macie jakiś sposób na naprawę lub obejście tego problemu? Disney Plus, czy Amazon Prime działają bez problemu
Last reply by radoki, -
- 1 reply
- 514 views
Cześć. Ma ktoś sposób jak wyedytować ikony szybkich skrótów w prawym górnym roku? (rozwijane menu). Mogę tam dodawać ikony ale nie potrafię usunąć... Opcja edit (czerwony znaczek - do usunięcia) pojawia się na kilka sekund po restarcie urządzenia, później nie potrafię usunąć ikon... Wygląda na kolejny bug w MIUI
Last reply by xrayan, -
- 1 follower
- 33 replies
- 7.5k views
Cześć, przyszła do mnie oryginalna klawiatura z oficjalnej dystrybucji Xiaomi z aliexpress, niestety nie mogę ustawić na niej polskich znaków. Np. jak wciskam alt+C to zamiast "Ć" wskakuje "Ç". W ustawieniach Gboard od Googla mam wszystko ustawione tak jak należy. Coś jest nie tak w ustawieniach rysika i klawiatury. W ustawieniu "klawiatura fizyczna" wyświetla mi się "Xiaomi Pad Polski", natomiast jak wchodzę w "Wybierz układ klawiatury" mam zaznaczoną "Domyślną". Jak wchodzę w "Skonfiguruj układy klawiatury" to tam mam zaznaczone "Polski Klawiatura Android", ale jak się cofam to dalej widnieje "Domyślna". Załączam 2 zrzuty ekranu, jak to wygląda. Instalowałem inne klawia…
Last reply by xrayan, -
- 0 replies
- 1.2k views
Nie wiem jak było wcześniej bo dopiero kupiłem pada 5, aktualizacja ostatnia miui 13.1.5 i brak jest opcji w narzędzia wideo, aplikacji brak i słuchanie przy wył ekranie. Czy trzeba to jeszcze gdzieś włączyć? Przypuszczam że z uwagi na większy ekran (nie telefon) w tej opcji poprostu nie dają możliwości włączyć innej aplikacji w oknie bo już w miarę będzie coś widać a YT przecież chce zarabiać na płatnej..
Last reply by xrayan, -
- 2 replies
- 1.6k views
Czy moge wgrać jakoś polski rom do Xiaomi pad 5 pro bo nwm czy kupić pro z trandingshenzen czy zwykłą wersje czy czekać na premiere pro w wersji global
Last reply by Grigori, -
- 1 follower
- 1 reply
- 558 views
Czym różnią się stabilne Romy. - globalny - EOG - indie - Chiny Proszę o wytłumaczenie (tak szerzej) ? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 467 views
Can the Polish version of MIUI adapt to mipad5? I really hope that mipad5 can use the Polish version of the system. Other MIUIs are terrible. There are advertisements and built-in apps everywhere.Please adapt to the Polish version of MIUI as soon as possible, please.
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.3k views
Tablet jest już rok czasu . Wyszła aktualizacja do Androida 12 w której jeszcze bardziej zbudowali Dolby Vision i HDR . Odpalcie sobie co kolwiek na Netflixie.Odpalcie jakaś ciemna scenę . Nie będzie za wiele widać . Ogólnie dyskwalifikuje to tego tableta jako urządzenie do oglądania filmów. Obraz jest ciemny . Bardzo ciemny . Wiele osób liczyli że wreszcie z androidem 12 to poprawia . Okazuje się że jest jeszcze gorzej . Ja mam dość będę próbował odesłać tablet i odzyskać pieniądze . Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Last reply by Mariusz_Cheba, -
- 9 replies
- 10.2k views
Witam Jest ktoś na forum kto posiada tablet Xiaomi Pad 5 ? Te tablet można uruchomić w specjalnym trybie PC Mode po zainstalowaniu odpowiedniego launchera od Xiaomi: https://www.apkmirror.com/wp-content/themes/APKMirror/download.php?id=2876571 Ciekawi mnie czy będzie on działał tylko na chińskim ROMie, czy na Global również.
Last reply by Acik, -
- 0 replies
- 1.8k views
Cześć. Nie wiem czy tylko mój egzemplarz tak ma, ale jak oglądam cokolwiek w trybie pełnoekranowym np. YT, Netflix, HBO to po chwili ekran gaśnie, a tablet się blokuje. Słyszę tylko dźwięk w tle. Na pewno pomaga wyłączenie funkcji smartcover.
Last reply by Grz3chu, -
- 0 replies
- 1.1k views
Mam chińska wersje podstawowa Xiaomi Pad 5 i nie mogę ustawić Asystenta Google, żeby wybudzał tablet na ekranie blokady na komendę Hey, Google/OK, Google. Pewnie to wina chińskiego firmware, bo domyślnym asystentem jest Mi AI, ale zmieniłem to w opcjach i znalazłem właściwa opcje wybudzania głosem w opcjach Google Asystenta, ale ta opcja jest wyłączona z komentarzem, ze nie można jej włączyć na tym urządzeniu. Próbowałem porad z Internetu o uprawnieniach dla Asystenta i Google Asystenta (2 apki odpowiadające za Asystenta Google), ale to nic nie zmienia. Czy ktoś miał podobny problem? Czy Asystent działa na Global/tablecie kupionym w Polsce? Proszę o pomoc, bo nie mog…
Last reply by nob,