Jump to content

Backup, restore w TWRP - problemy z przywracaniem


VAC
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Może zaczynam trochę od końca, ale mam pytanie jak zrobić poprawnie backup systemu w TWRP, a następnie restore gdy nowy system ma wady?

Moja historia jest taka, że zrobiłem backup wszystkiego co się dało i TWRP poprawnie go wykonało. Wgrałem system w wersji beta, okazało się że nie jestem zadowolony i chciałem przywrócić całość z mojego backupu. W TWRP wszedłem w restore i wybrałem moją kopię zapasową. Zaznaczyłem wszystkie partycje jakie się dało i rozpocząłem przywracanie. Na koniec o ile pamiętam dobrze (bo jeszcze dużo razy z tym się męczyłem) był komunikat, że nie można zamontować jakiejś partycji i niepowodzenie. Od tego momentu nie mogłem wejść do recovery, nie przechodziłem sprawdzania kodu więc TWRP nie mogło rozszyfrować danych. Zauważyłem, że mam jakiś dziwną wersję twrp. Pokazywało mi, że to wersja 5.6, a na pewno takiej nie miałem nigdy wgranej, bo jedyną wersję jaką pobrałem była wersja 6.2 OrangeFox. Postanowiłem wgrać twrp jeszcze raz i odzyskałem dostęp do danych. Na tym etapie zatrzymałem się i nie wiem co dalej zrobić, żeby odzyskać swój poprzednio dobrze działający system.

Da się coś z tym zrobić?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...