krzysmir Opublikowano 11 Września 2022 Opublikowano 11 Września 2022 Cześć, kupiłem na prezent Redmi Watch 2 Lite (w oficjalnej polskiej dystrybucji) i miałem okazję porozmawiać z obdarowaną osobą. Zaskoczyła mnie tym, że zegarek nie jest używany, a w jego miejsce pojawiła się na nadgarsku ponownie opaska MiBand 5 - okazało się, że powtarzają się regularnie dwa problemy, w tym jeden dyskwalifikujący ten sprzęt z codziennego użytkowania. Budzik, mimo ustawienia pon.-pt. o 7 rano czasem się uruchamia, czasem nie, Licznik kroków działa, ale czasami wygląda to tak jakby nie dostrzegał północy i na drugi dzień kroki są nadal sumowane. I tak czasem dwa dni, czasem trzy. Dodam, że zegarek jest używany ciągle wyłącznie w kraju (nie zmienia się strefa czasowa czy coś takiego ). Dowiedziałem się, że tak na 90% to chyba są te same dni (czyli tak na chłopski rozum wygląda to tak jakby po godzinie 23, była 24, a potem jak gdyby nic 25 itd., a doba miałaby z 50 godzin, więc ta "7" nie występuje, a licznik kroków liczy sobie dalej w najlepsze). Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem? Udało się temu zaradzić? Na te kroki to jeszcze można machnąć ręką, ale budzik (a dokładniej jego brak) już mocno uprzykrza życie (z jedną spektakularną wtopą/spóźnieniem na ważne spotkanie). Smartwatch posiada najnowszy firmware: 1.3.121, a appka (MiFitness bodaj) jest najnowsza prosto ze sklepu Google'a (sprawdzałem przed momentem - nie ma żadnych update'ów). pozdr. K
Rekomendowane odpowiedzi