Skocz do zawartości
  • 0

Wymiana Samsunga Galaxy Note II na Lenovo N3 Note lub Xiaomi Mi4i

Pytanie

Opublikowano

Panowie

Mam myśl aby wymienić mojego smartfona na nowszy (lepszy) model. Dajcie mi argumenty dlaczego lepiej wybrać Xiaomi Mi4i niż Lenovo K3 Note? Urządzenie ma takie zastosowanie (poza normalnym dzwonieniem i wysyłaniem/odbieraniem wiadomosci): przeglądanie internetu i (najwięcej) dalej zdjęcia, mniej gry a najmniej (lub wcale) muzyka. Od urzadzenia wymagam: dual sim, LTE, czytelnego i jasnego ekranu, diody powiadomień. Nie boję się dużych urzadzeń.

A może w ogóle nie wymieniać? ;)

Czekam na Wasze argumenty i sugestie.

Pozdrawiam serdecznie :)

• Like 1

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

A nie lepiej dołożyć ~100zł do Mi4 z 2Gb RAM? Osiągniesz dużo lepsze wyniki we wszystkim. Świetne zdjęcia, nic się nie grzeje, wsparcie producenta w kwestii romu, LTE posiada... jedyny problem dla niektórych to brak slotu SD i "tylko" 16Gb Flash, ale jeżeli wiele miejsca nie potrzebujesz to... Chyba najlepszy wybór..

• Like 1
  • 0
Opublikowano

jak zacznie dokladac to zawsze moze dolozyc 200 i kupic nota 3  :ugeek: tylko trzeb aby sprawdzic czy ekrany dalej takie splamione :P

No nie wiem czy takie 200zł xD Note 3 po 1400-1800zł chodzi w sklepach, a Mi4 2Gb na XFS 1060zł :P Po 2 ten Note 3 nic specjalnego, słaby wyświetlacz, który "ratuje" (o ile może to cokolwiek ratować) AMOLED... A na to co potrzebuje autor tematu, 3Gb ram jest zbędne, 2 w zupełności wystarczy...

• Like 1
  • 0
Opublikowano

No nie wiem czy takie 200zł xD Note 3 po 1400-1800zł chodzi w sklepach, a Mi4 2Gb na XFS 1060zł :P Po 2 ten Note 3 nic specjalnego, słaby wyświetlacz, który "ratuje" (o ile może to cokolwiek ratować) AMOLED... A na to co potrzebuje autor tematu, 3Gb ram jest zbędne, 2 w zupełności wystarczy...

To może skusisz się na Mi Note ? u Burizy tylko 1349 zł :)

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Aby kupić Xiaomi Mi Note musiałbym sprzedać swój tablet Samsung Galaxy Note 10.1 2014 LTE SM-P605 niemniej dziękuję za propozycję - oglądałem tego phableta na recenzji od Pirzu i wygląda naprawdę zacnie, funkcje ma świetne a i mozliwości optymalne. Można porównać go z OnePlus One - ten drugi pracuje jednak sprawniej a do tego wygląda, że ma lepszy i bardziej czuły panel dotykowy; nie ma też tyłu ze szkła ale ma z tworzywa co może być mniej problematyczne i tańsze przy ewentualnej (odpukać) naprawie. Oczywiście nakładka MiUi na Androida w Mi Note jest zacna a jej funkcjonalność i aktualizacje są wielkim plusem Mi Note'a które przewyższają "czystego" androida, TouchWiz'a czy inne udziwnione nakładki... Gdybym miał kupić tego smartfona (tj. Mi Note) to zastanawiałbym się jedynie nad tym, czy nie wybrać zamiast niego Meizu MX5 - ale to temat do dyskusji w osobnym watku ;)

Z tego zaś tematu czyli z porównania Lenovo K Note z Xiaomi Mi4i wybieram... Meizu M1 Note :cool:

Dziękując za porady i dyskusje pozdrawiam serdecznie.

Igor

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...