Skocz do zawartości

[Xiaomi Red Rice] problem podczas synchronizacji konta google z urządzeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Mój pierwszy post na forum i niestety dotyczy on problemu z telefonem.

Od 2013 roku jestem posiadaczką telefonu Xiaomi Redmi (Red Rice / model: HM 1W). Niestety ostatnimi czasy nie działa mi aplikacja google (przy próbie synchronizacji konta z urządzeniem następuje nagłe przerwanie procesu). Miui market działa, przeglądarka systemowa też. Problem polega na tym, że nie udaje się zsynchronzować konta google z urządzeniem, bo proces jest ciągle przerywany.

Najpierw sama spróbowałam opcji "reset". Niestety to nie pomogło. Nie chciałam sama kombinować i zaniosłam telefon do komisu, zobaczyć, co tam powiedzą. Pracownik komisu przeinstalował system, ale to też newiele dało. Na chwilę obecną nie wiem, co dalej można zrobić.

Chciałam się zapytać czy może ktoś z Was miał podobny problem i udało mu się go rozwiazać?

Poniżej zamieszczam specyfikacje telefonu:

Model number: HM 1W

Android version: 4.2.2 HM2013023

MIUI version: MIUI-JHBCNBL30.0

CPU: Quad-core 1.5GHz

RAM: 1.00GB

Kernel version: 3.4.5

Wszystkim dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,

Paulina

Opublikowano

Hohoho widzę rodzynek ;-)

Masz od nowości Red Rice z oryginalnym chińskim romem?

Trudno powiedzieć co jest przyczyną ale pierwsze co bym zrobił to... instalacja romu MIUIPolska (v5 albo v6). Będzie po polsku i z pełnym wsparciem Google.

Wysłane z MI Note Pro

Opublikowano

Hohoho widzę rodzynek :wink:

Masz od nowości Red Rice z oryginalnym chińskim romem?

Trudno powiedzieć co jest przyczyną ale pierwsze co bym zrobił to... instalacja romu MIUIPolska (v5 albo v6). Będzie po polsku i z pełnym wsparciem Google.

Wysłane z MI Note Pro

Dzięki za odpowiedź ^^

W takim razie nic mi nie szkodzi, spróbuję przeinstalować rom.

Czytałam na zagranicznych forach o podobnych dolegliwościach w telefonie i też polecali przeinstalować rom.

Dzięki za odpowiedź :)

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...