Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, opiszę sytuacje również poboczne, gdyż nie wiem co może być przyczyną i nie wiem dokładnie co zrobiło awarię i kto się do niej przyczynił.

Sieć to Orange Flex z dwoma kartami SIM do jednego numeru
Bootloader - odblokowany

Dzień przed zdarzeniem Tablet MI PAD 4 LTE gubił zasięg, trzeba było uruchamiać od nowa tablet by łączył z siecią komórkową, telefon z tym samym numer tel. działał prawidłowo.

W nocy wgrałem przez fastboot nową wersję rozwojową 22.7.13 która przebiegła prawidłowo, później root z Magisk która również przebiegła pomyślnie. Telefon był podłączony pod WiFi, więc nie zauważyłem by wystąpił problem. W komórce na stałe mam Orange Flex jak i brytyjską kartę THREE (nie wiem w której sieci chodzi w Polsce). Z komórki karty nie były wyjmowane, może raz na miesiąc, ale nie było to robione przed zdarzeniem.

Przy próbie wgrywaniu przez MiFlash wyskakuje błąd.

Po południu dnia następnego zauważyłem, że telefon nie ma zasięgu. Na początku winiłem karty SIM jak i Orange, ale po paru dniach nie jestem tak bardzo pewny. Do telefonu z dual SIM wkładałem inne karty SIM 2xOrange, A2Mobile, Three i brak efektu. Telefon widzi karty i je rozpoznaje, ale nie łączy z żadną siecią.

Screenshot_2022-07-17-13-05-37-272_com.android.phone.jpg

Screenshot_2022-07-17-13-05-53-974_com.android.phone.jpg

Bez tytułu.png

Screenshot_2022-07-17-17-12-36-715_com.android.phone.jpg

Edytowane przez kozseb
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, fk4mil napisał:

A telefon nie jest z drugiej reki?. 

Ten wgraj przez mi flash

https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/lisa/stable/V13.0.8.0.SKOEUXM/ bez opcji lock.

Z stąd brałem room by wgrać przez miflash
https://c.mi.com//miuidownload/detail?device=1900401

Kupiony w komisie, ale minęło już kilka miesięcy - nie wydaje mi się, by ktoś go zablokował.

Edytowane przez kozseb
Opublikowano
4 minuty temu, kozseb napisał:

Oba próbowałem, teraz zastanawiam się czy czegoś źle nie robię.

Gdzie masz wypakowany rom?. Bo chyba nie tam gdzie miflash, a ten folder musi byc wskazany do wgrywania

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, kozseb napisał:

Przerzuciłem na pulpit i udało się wgrać, ale nie ma efektu.

Podasz numer imei telefonu na priw? Lub sprawdz w bazach operatorow.

Raczej mogl zostac zablokowany...

• Thanks 1
Opublikowano

Dziękuję, okazuje się, że tel. jest zablokowany w sieci Orange.
Ciekaw jestem czy tablet miał problem dlatego, że Orange sprawdzało kto używa komórki i co jest podpięte pod mój numer kom.
Dziękuję.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...