Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

zakupiłam niedawno xiaomi mi4.  skopiowałam sobie kontakty z karty sim. i tu pojawia się problem - po kliknięciu na jakikolwiek kontakt wyrzuca mnie do ekranu powitalnego oraz pojawia się komunikat "android.process.acore został zatrzymany"

będę wdzięczna za pomoc :)

Edytowane przez dreamy
Opublikowano

Witam,

zakupiłam niedawno xiaomi mi4.  skopiowałam sobie kontakty z karty sim. i tu pojawia się problem - po kliknięciu na jakikolwiek kontakt wyrzuca mnie do ekranu powitalnego oraz pojawia się komunikat "android.process.acore został zatrzymany"

będę wdzięczna za pomoc :)

Kto dzisiaj trzyma kontakty na SIM? ;)

A poważnie, SIM ogranicza wpisy w książce kontaktów do numeru i 12-znakowej nazwy. Dlatego warto przenieść je do pamięci telefonu. To tak BTW.

Jeśli masz już kontakty w książce, i wykonała się ich kopia zapasowa - czy to w koncie Google czy Xiaomi, wejdź w ustawienia kontaktów i w sekcji "zaawansowane" wyczyść dane aplikacji, czy dane kontaktów. Jakoś tak. Kontakty zostaną wykasowane, ale po pewnym czasie wrócą. Problem powinien ustąpić.

Opublikowano

Jeśli masz już kontakty w książce, i wykonała się ich kopia zapasowa - czy to w koncie Google czy Xiaomi, wejdź w ustawienia kontaktów i w sekcji "zaawansowane" wyczyść dane aplikacji, czy dane kontaktów. Jakoś tak. Kontakty zostaną wykasowane, ale po pewnym czasie wrócą. Problem powinien ustąpić.

Czy mówimy o tym samym telefonie? Niestety w "kontakty" nie mam sekcji zaawansowane. I czyściłam już dane, niestety bez efektów. Ciągle wyskakuje android.process.acore i do ekranu głównego. Będę wdzięczna za poprowadzenie od początku (wyczyszczę telefon do ustawień fabrycznych) do końca, jak wszystko dobrze ustawić. Dodam, że przywracałam już ustawienia fabryczne i problem się dalej pojawia.

Po przywróceniu loguję się na konto xiaomi, a potem przywracam kontakty z nośnika.

Opublikowano (edytowane)

W ustawienia czegokolwiek wchodzisz trzymając klawisz Menu (przy czym ustawienia dialera i kontaktów są oddzielnie).

wyświetla mi się:

wyświetlanie

- uproszczone wyświetlanie

- domyślne zdjęcie kontaktu

kontakty

-kopia i przywracanie kontaktów

- wyświetlanie kotaktów

-organizacja kontaktów

- pojemność karty SIM

możliwe, że znaczenie ma kolejność logowania się na konta? po przywróceniu ustawień fabrycznych najpierw loguję się na konto xiaomi, a dopiero potem google. dodam tylko, że prpblem z zatrzymaniem procesu android.process.acore wyskajuje również w przypadku nowo dodanych kontaktów.

Edytowane przez dreamy
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...