Wichur Opublikowano 25 Maja 2022 Opublikowano 25 Maja 2022 (edytowane) Siema! Opaskę Mi Band 6 (bez NFC) mam od końcówki stycznia br. i działała wzorowo, do zakończenia ładowania 16 maja - po tym ładowaniu bateria "zjeżdża w oczach". Przechodząc do konkretów - akumulator wytrzymywał 5-6 dni (zależy ile było powiadomień), obecnie wytrzymuje niecałe 36~40 godzin. Żadne ustawienia nie były zmieniane ani w opasce, ani w aplikacjach. ~Jasność ekranu zmniejszona do 1 ~powiadomienia tylko SMS i Połączenia (a nie mam ich za wiele dziennie) ~pomiar tętna co 1 minutę ~pomiar stresu standardowy (chyba 5 minut) ~włączony pomiar SpO2 w czasie snu ~włączone monitorowanie snu ~wyłączone wszystkie profile treningów Aplikacje korzystające z danych opaski to Zepp (aktualna wersja), Notify for Mi Band (płatna wersja), oraz w czasie snu Sleep As Android (również płatna wersja). Na zdjęciu wykres rozładowania się akumulatora i wyraźnie krótszy czas jego życia po prawej stronie. "Spadki schodków" to noc, kiedy aktywny jest pomiar saturacji (on dość dużo pożera baterii, ale nie zauważyłem by w ciągu dnia był aktywny). Obecnie restart opaski zrobiony (bez efektu) przeinstalowałem Zepp (bez efektu), przeinstalowałem Notify for mi band(bez efektu), dziś (25.05.2022) testuję factory reset opaski, jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie bo dopiero od pół godziny poza ładowarką. Opaska dostaje cichą aktualizację z aplikacji, i instaluje ja bez potwierdzenia, czy jak to wygląda? bo jeszcze ani razu jej nie aktualizowałem, ale w aplikacji podaje że mam aktualną wersję oprogramowania opaski 1.0.6.16. Są jakieś przyczyny z powodu których akumulator tak nagle jest drenowany? lub zwyczajny błąd oprogramowania? Edytowane 25 Maja 2022 przez Wichur
nexxus2 Opublikowano 3 Września 2022 Opublikowano 3 Września 2022 Moja wytrzymuje do 3-ch dni, a mam więcej opcji wyłączonych niż u Ciebie - ciągłe monitorowanie tętna co 30 min. - ciągłe monitorowanie stresu wyłączony - monitorowanie jakości oddechu podczas snu wyłączone - asystent monitorowania snu wyłączony Amazfit 5 przy takich samych ustawieniach wytrzymuje mi do 10-u dni
miodzionet Opublikowano 2 Stycznia 2023 Opublikowano 2 Stycznia 2023 W moim przypadku było tak. Najpierw miałem przez 3 lata Mi banda 4 z aplikacją Zepp life, który działał świetnie. Następnie zakupiłem Mi band 6 NFC, gdzie po otwarciu pudełka machinalnie podłączyłem zegarek pod Zepp life, + kartę kredytową Visę (przez bank Curve). Uwaga wszystko działało, ale bateria wystarczała max na 24 godz. Wyłączyłem wszystko, każde powiadomienia, pogody, jasność min.- wszystko. Zaktualizowałem apk i sterowniki zegarka, przywracałem do stanu fabrycznego. Bateria nadal dead! 2 dni męczyłem się z tym! W końcu zajrzałem do instrukcji. A tam inna aplikacją do obsługi: Mi Fitness! 1. Odłączyłem zegarek od Zipp life, następnie odinstalowałem Zipp life. 2. Ponownie przywróciłem zegarek do stanu fabrycznego 3. Zainstalowałem poprawną aplikacje Mi Fitness i sparowałem z zegarkiem. Zegarek działa, bateria nie rozładowuje się jak szalona. W końcu mogę używać tego zegarka normalnie. Mam nadzieję, że komuś pomogłem. Pozdrawiam
Robert Korzeń Opublikowano 24 Listopada 2023 Opublikowano 24 Listopada 2023 Mój z NFC jest pod ładowarką bo bez niej się psuje i nie działa bateria siadla
Rekomendowane odpowiedzi