trakcyjny Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Piszę także tutaj bo to chyba lepsze miejsce: Zakupiłem z XFS.com, czarny Redmi Note 4G 2GB. I mam następujący problem. W moim telefonie uszkodzony jest tylni/główny aparat. Kompletnie nie łapie ostrości na małe odległości. Na większe też jest nieciekawie. A przedni bez większych problemów robi nawet nawet ostre zdjęcia - ale od niego cudów nie oczekuje. Rozmawiałem z XFS i mam im go wysłać i wymienią aparat albo cały telefon... Nie wiem czy to ja mam takiego pecha czy to jakaś felerna seria. W internecie są tematy na en.miui.com i tam też pomagała dopiero wymiana w serwisie. Ehh a miałem nadzieję, się nim już cieszyć. Próbka o czym mówię. Zdjęcie z rozsądnej odległości z której inne telefony nie mają problemu robić w miarę ostrych zdjęć, a tu tragedia, jak przez mgłę. Oczywiście zasłonka z aparatu zdjęta. MIUI też do najnowszej wersji zaktualizowany. Aparat na ustawieniach domyślnych. Problem hardwareowy EDIT: Oczywiście to wycinek zdjęcia, pudełko zajmuje tam część - całe jest za duże. Stół też ostrości nie ma. Zresztą zdjęcia z tylko pudełkiem w kadrze bez stołu też nie ostre. To samo z automatycznym focusem i ręcznym. Reklamacja w XFS.com Wysyłał ktoś na gwarancję do XFS? Bo chcą żebym im go wysłał do Czech. Ile kosztuje taka paczka? Jak im to wysłać? W oryginalnym opakowaniu? Sam telefon, bez instrukcji, USB, ładowarki? Z baterią czy bez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trakcyjny Posted July 15, 2015 Author Share Posted July 15, 2015 (edited) Tak, przywracałem ustawienia fabryczne, instalowałem MIUI Polska - nic to nie dało MiFlash nie robiłem - bo po co? ROMy (aktualizacje - najpierw od Xiaomi, potem MIUI Polska) instalują się bez problemów. Kolejny problem Wygląda jakby telefon a raczej bateria, zacięła się na 38% przez noc nic nie spadło teraz coś robię i nadal jest 38%... EDIT: Chociaż teraz jest 37%. Ale podładowałem chwilę kablem USB było 42 i szybko spadło do 38. Sam nie wiem... Edited July 15, 2015 by trakcyjny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 Sam nie wiem... Telefonek ma działać i nie ma to tamto. Ty nie jesteś od tego, żeby udawać, że wszystko jest ok, skoro u innych ludzi to działa zupełnie inaczej. Nie czaj się, wysyłaj, od tego ludzie są, żeby ci pomóc, złaszcza gdy zapłaciłeś za to jakąś kapustę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trakcyjny Posted July 15, 2015 Author Share Posted July 15, 2015 Tak, wyślę. Bo brak możliwości zrobienia ostrego zdjęcia tekstu, odczytania sporego QR to patologia. Ale bateria chyba jest w porządku, testowałem teraz Antutu ogólnie, multitouch i stabilność, pobierałem apki z GP przez WiFi i spadło do 28%. No ale aparat to tragedia i to na pewno problem do wymiany. Dodatkowo jeszcze farba na przycisku power/blokada była od początku trochę odpryśnięta i teraz podczas zwykłego naciskania zeszła troszkę dalej... A poza tym telefon bardzo przyjemny, że też muszę mieć takiego pecha XFS nie robi póki co problemów, dodatkowo podobno do 15$ zwracają za przesyłkę. Dostanę jakiś 'paragon' na poczcie? Mam nadzieję, że w następnym tygodniu będę mógł już się w pełni nim cieszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted July 15, 2015 Share Posted July 15, 2015 . A poza tym telefon bardzo przyjemny, że też muszę mieć takiego pecha . E, zdarza się. Współczesne urządzenia elektroniczne to kupsko i popylina straszna, jak coś działa od razu i się nie rozpapruje szybko to jest właśnie podejrzane. Ale masz przecież gwarancję, firma solidna, nie bój nic! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morling1 Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 (edited) Dnia 15.07.2015 o 14:07, trakcyjny napisał: Piszę także tutaj bo to chyba lepsze miejsce: Zakupiłem z XFS.com, czarny Redmi Note 4G 2GB. I mam następujący problem. W moim telefonie uszkodzony jest tylni/główny aparat. Kompletnie nie łapie ostrości na małe odległości. Na większe też jest nieciekawie. A przedni bez większych problemów robi nawet nawet ostre zdjęcia - ale od niego cudów nie oczekuje. Rozmawiałem z XFS i mam im go wysłać i wymienią aparat albo cały telefon... Nie wiem czy to ja mam takiego pecha czy to jakaś felerna seria. W internecie są tematy na en.miui.com i tam też pomagała dopiero wymiana w serwisie. Ehh a miałem nadzieję, się nim już cieszyć. Próbka o czym mówię. Zdjęcie z rozsądnej odległości z której inne telefony nie mają problemu robić w miarę ostrych zdjęć, a tu tragedia, jak przez mgłę. Oczywiście zasłonka z aparatu zdjęta. MIUI też do najnowszej wersji zaktualizowany. Aparat na ustawieniach domyślnych. Problem hardwareowy EDIT: Oczywiście to wycinek zdjęcia, pudełko zajmuje tam część - całe jest za duże. Stół też ostrości nie ma. Zresztą zdjęcia z tylko pudełkiem w kadrze bez stołu też nie ostre. To samo z automatycznym focusem i ręcznym. Reklamacja w XFS.com Wysyłał ktoś na gwarancję do XFS? Bo chcą żebym im go wysłał do Czech. Ile kosztuje taka paczka? Jak im to wysłać? W oryginalnym opakowaniu? Sam telefon, bez instrukcji, USB, ładowarki? Z baterią czy bez? Witam I jak się skończył problem z aparatem?. Pytam bo odebrałem swojego Xiaomi redmi note 4 I mam identyczny problem z głównym aparatem. Aparat od selfie 5mbpix robi o niebo lepsze zdjęcia niż ten 13mbpix z tyłu obudowy. To chyba nie jest normalne w tym modelu? Edited December 1, 2016 by Morling1 Jak się skontaktować z serwisem żeby cokolwiek ktoś coś odpisał. Dzisiaj robiłem test na kodach kreskowych, aparat nie był w stanie złapać ostrości i odczytać kodu w trzech apkach, to go dyskwalifikuje bo najtańsze modele sobie z tym radzą. Stawiam awaria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morling1 Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Trakcyjny opisz jak to reklamowałeś, na jaki adres pisałaś i co z tego wyszło. Mój adres mailowy to [email protected] Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
memo Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 witajcie. Mam podobny problem z tym że przez ostatnie dwa lata wszystko było tak jak trzeba i nagle (w dwóch telefonach xiaomi redmi note Lte ) w podobnym czasie oba straciły łapanie ostrości z małych odległości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanik Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Witam mam podobny problem, telefon od prawie 2 lat a aparat coś od ostatniego czasu szwankuje. Jest nie ostry wręcz jakaś poświata mi wchodzi. :/ Ktoś poradził sobie z problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 najpierw mi flash zeby wykluczyć czy to nie wina po stronie systemu a potem jedynie wymiana aparatu no chyba ze masz tak brudne i porysowane szlielko juz i to wina tylko szkielka.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts