Mielectric3 Opublikowano 12 Maja 2022 Opublikowano 12 Maja 2022 Witajcie jak tutaj można wybrać model hulajnogi? Chciałbym wybrać mi scooter 3 a nie mogę tego znaleźć, spędziłem ponad godzinę na szukaniu Może ktoś wie? Chodzi o to jak na stronie scooterhacking wybrać model na innym forum ktoś podał linka do mipro2 i faktycznie jak wszedłem to pokazał się generator do niej ale jak wybrać mi3?
Battery_Saver Opublikowano 12 Maja 2022 Opublikowano 12 Maja 2022 jest tam link do poradnika, który jest baaaaaardzo obszerny. Masz tam wszystko wyjaśnione
Mielectric3 Opublikowano 12 Maja 2022 Autor Opublikowano 12 Maja 2022 41 minut temu, Battery_Saver napisał: jest tam link do poradnika, który jest baaaaaardzo obszerny. Masz tam wszystko wyjaśnione Wiem zapoznałem się ze szczegółami i dalej nie mam pojęcia o wyborze modelu, chyba że to są jakieś uniwersalne ale wątpię bo w m365 mi wychodzi, że może się zbrickowac ze względu braku zgodności.
Battery_Saver Opublikowano 12 Maja 2022 Opublikowano 12 Maja 2022 generator jest uniwersalnuy dla każdej wersji - tak twierdzi autor dla MI-3 należy zaznaczyć opcję: Compat with newer Mi Scooter models oczywiście nie flashuj pojazdy jeśli masz pcb ESC w wersji wyższej niż 3.0 bo będziesz miał cegłę
Mielectric3 Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Opublikowano 13 Maja 2022 4 godziny temu, Battery_Saver napisał: generator jest uniwersalnuy dla każdej wersji - tak twierdzi autor dla MI-3 należy zaznaczyć opcję: Compat with newer Mi Scooter models oczywiście nie flashuj pojazdy jeśli masz pcb ESC w wersji wyższej niż 3.0 bo będziesz miał cegłę Ja już miałem na niej nieoryginalny soft ale robiłem aktualizację i mam teraz oryginał i czekam aż wyjdzie jakiś soft, jeśli przed aktualizacją ble wszystko było ok na modowanym sofcie to chyba będzie dobrze?
Battery_Saver Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 bez sprawdzenia fizycznej wersji sterownika można jedynie powiedzieć: CHYBA będzie dobrze
Mielectric3 Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Opublikowano 13 Maja 2022 5 godzin temu, Battery_Saver napisał: bez sprawdzenia fizycznej wersji sterownika można jedynie powiedzieć: CHYBA będzie dobrze Czyli jak przed aktualizacją ble było Dobrze na nieoryginalnym sofcie to teraz jak znajdą obejście na nowym ble to może nie być?
Mielectric3 Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Opublikowano 14 Maja 2022 (edytowane) Dnia 13.05.2022 o 10:30, Battery_Saver napisał: bez sprawdzenia fizycznej wersji sterownika można jedynie powiedzieć: CHYBA będzie dobrze Sorki że tak truje ale od wczoraj mnie to męczy i nie wiem czy nie będę żałował tej aktualizacji, miałem soft na 33kmh ale wyszła mi aktualizacja w oryginalnej aplikacji do Xiaomi i teraz jeździ 25 a chciałbym móc jeszcze te modyfikacje zrobić kiedyś jak ktoś wynajdzie i męczy mnie to czy jeśli przed aktualizacją mogłem wgrywać mody i było dobrze to teraz jak wynajdą nowe mody, może się uceglic hulajnoga? Czy jeżeli przed aktualizacją wygrywałem softy i było dobrze to teraz będzie ok? Czy po prostu przed aktualizacją każdy mógł sobie mody robić i było dobrze a teraz może nie być? Chodzi o to co napisałeś oczywiście nie flashuj pojazdy jeśli masz pcb ESC w wersji wyższej niż 3.0 bo będziesz miał cegłę Edytowane 14 Maja 2022 przez Mielectric3
Netoper Opublikowano 14 Maja 2022 Opublikowano 14 Maja 2022 No to zobacz w końcu jaką masz płytę i będzie jasne. Przecież nikt nie zgadnie jak będzie w przyszłości.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Mielectric3 Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Opublikowano 14 Maja 2022 Czyli na ble starszym niż 1.5.5 każdy mógł robić mody a teraz już to zależy od płyty? Może ktoś wyjaśnić dlaczego? Nie będzie możliwości powrotu do starszego ble?
Netoper Opublikowano 15 Maja 2022 Opublikowano 15 Maja 2022 Bo jest inny procesor. Inna sprawa że na starej płycie też może zostać zablokowana możliwość modowania jak sie zrobi aktualizację. Od nowego roku weszły przepisy dotyczące ograniczenia prędkości, więc teoretycznie wszystkie sprzedawane urządzenia po tym terminie nie powinny mieć możliwości jej zwiększania/przekraczania.Xiaomi dość szczegółowo stosuje się do norm prawnych EU, stąd mamy np takie kwiatki jak brak możliwości nagrywania rozmówcy czy właśnie restrykcyjnie obcięcie możliwości dłubania w sofcie zbyt zwiększyć prędkość.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Mielectric3 Opublikowano 15 Maja 2022 Autor Opublikowano 15 Maja 2022 7 godzin temu, Netoper napisał: Bo jest inny procesor. Inna sprawa że na starej płycie też może zostać zablokowana możliwość modowania jak sie zrobi aktualizację. Od nowego roku weszły przepisy dotyczące ograniczenia prędkości, więc teoretycznie wszystkie sprzedawane urządzenia po tym terminie nie powinny mieć możliwości jej zwiększania/przekraczania. Xiaomi dość szczegółowo stosuje się do norm prawnych EU, stąd mamy np takie kwiatki jak brak możliwości nagrywania rozmówcy czy właśnie restrykcyjnie obcięcie możliwości dłubania w sofcie zbyt zwiększyć prędkość. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Na zagranicznym forum po wielu godzinach szukania, ktoś podał teorie, jakoby osoby z starą płytą dostały ble 1.5.5 a na nowej płycie 1.5.7 myślisz że może tak być?
Netoper Opublikowano 15 Maja 2022 Opublikowano 15 Maja 2022 nawet tu na naszym forum są posty że na starej płycie poszła aktualizacja 155 i pupiszon blady, blokada softu.A co jeszcze pikanterii dodaje , ludzie mieli już soft 155 na którym mogli modować, i ta nowa aktualizacja nie zmieniła właśnie numerku, dalej jest 155 z tym że zablokowany do modowania.I jak pisałem, Xiaomi nie chcąc podpaśc regulatorowi UE czasami na wyrost się do przepisów UE dostosowuje.Inna sprawa że np restrykcje prędkości nie wzięły się z nikąd, kupa luda potrafi się zachowywać na drodze, ale jest też nieliczna grupka która ma w rzyci wszelkie zasady i przez to są niebezpieczne zdarzenia.Sam jeżdżę samochodem, rowerem hulajką, więc mam świadomość sytuacji.Przed oknem mojej firmy jest przejście dla pieszych a na chodniku wzdłuż ulicy wydzielona ścieżka rowerowa.I sytuacje tylko z tego tygodnia, pani na hulajce zjeżdża ze ścieżki w prawo na przejście bez ścieżki, no i pyk, kółeczko wpada w połączenie z asfaltem, pani fik i wypluwa zęby.2 przez ścieżkę jest wymalowane przejście dla pieszych, pieszy przechodzi przez pasy i pyk rowerzysta w niego wjeżdża i z mordą do pieszego dlaczego nie ustąpił mu pierwszeństwa, przyjechała policja, rowerzysta dostał mandat na 12000.Tak więc to sami uczestnicy ruchu prowokują do zaostrzenia reguł Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaSorki za post pod postem, za dużo liter w pierwszym i nie widzę treści żeby zero skasować, mandat na 1200 bo pieszy doznał urazów.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1
Mielectric3 Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Opublikowano 16 Maja 2022 Dnia 15.05.2022 o 11:20, Netoper napisał: nawet tu na naszym forum są posty że na starej płycie poszła aktualizacja 155 i pupiszon blady, blokada softu. A co jeszcze pikanterii dodaje , ludzie mieli już soft 155 na którym mogli modować, i ta nowa aktualizacja nie zmieniła właśnie numerku, dalej jest 155 z tym że zablokowany do modowania. I jak pisałem, Xiaomi nie chcąc podpaśc regulatorowi UE czasami na wyrost się do przepisów UE dostosowuje. Inna sprawa że np restrykcje prędkości nie wzięły się z nikąd, kupa luda potrafi się zachowywać na drodze, ale jest też nieliczna grupka która ma w rzyci wszelkie zasady i przez to są niebezpieczne zdarzenia. Sam jeżdżę samochodem, rowerem hulajką, więc mam świadomość sytuacji. Przed oknem mojej firmy jest przejście dla pieszych a na chodniku wzdłuż ulicy wydzielona ścieżka rowerowa. I sytuacje tylko z tego tygodnia, pani na hulajce zjeżdża ze ścieżki w prawo na przejście bez ścieżki, no i pyk, kółeczko wpada w połączenie z asfaltem, pani fik i wypluwa zęby. 2 przez ścieżkę jest wymalowane przejście dla pieszych, pieszy przechodzi przez pasy i pyk rowerzysta w niego wjeżdża i z mordą do pieszego dlaczego nie ustąpił mu pierwszeństwa, przyjechała policja, rowerzysta dostał mandat na 12000. Tak więc to sami uczestnicy ruchu prowokują do zaostrzenia reguł Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Sorki za post pod postem, za dużo liter w pierwszym i nie widzę treści żeby zero skasować, mandat na 1200 bo pieszy doznał urazów. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Ale skąd wiadomo, że na nowej płycie się nie da modowac skoro nie ma jeszcze moda na nią? Jeśli jest to znaczy że mają starą wersję ble i po prostu jest d*pa a więc u mnie będzie dobrze bo już ją modowalem na starej wersji ble
Netoper Opublikowano 16 Maja 2022 Opublikowano 16 Maja 2022 No do puki nie ma moda no to nie ma możliwości modowania. Stare sposoby modowania uceglają sprzęt.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Mielectric3 Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Opublikowano 16 Maja 2022 3 godziny temu, Netoper napisał: No do puki nie ma moda no to nie ma możliwości modowania. Stare sposoby modowania uceglają sprzęt. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka U mnie się nic nie uceglilo po prostu flash end i nic się nie zmienia 😭 więc chyba mam tą starszą płytkę?
Battery_Saver Opublikowano 16 Maja 2022 Opublikowano 16 Maja 2022 nie ma innego sposobu poza sprawdzeniem co jest nadrukowane na pcb
Netoper Opublikowano 16 Maja 2022 Opublikowano 16 Maja 2022 Jest taka możliwość, pewność będzie jak ją obejrzysz.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Mielectric3 Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Opublikowano 18 Maja 2022 Dnia 16.05.2022 o 21:32, Netoper napisał: Jest taka możliwość, pewność będzie jak ją obejrzysz. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Moja jest z czerwca 2021 roku to nadal muszę rozbierać?
Rekomendowane odpowiedzi