Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie po przywróceniu ustawień fabrycznych w telefonie usunęło się imei. Po włozeniu karty SIM pisze tylko invalid imei i telefon nie łączy się z siecią. Jak wpiszę kod *#06# pisze "nieprawidłowy imei". I teraz pytanie czy da się jakoś dodać imei ? Jest do tego jakiś program ? Lub czy można to jakoś ominąć żeby telefon działał ?

post-5423-0-09213500-1436849873_thumb.pn

Opublikowano

Ok, spróbuj zrobić update (nawet tego samego ROM-u). Jeśli to nic nie da, sprawdź w informacjach o telefonie, czy któryś z adresów MAC ma gdzieś 00. Jeśli tak, to uszkodzony NVRAM. W takim przypadku w sieciach Wi-Fi jest też NVRAM warning. Daj znać, jak NVRAM to pomogę, jak nie to po update powinno ruszyć.

Opublikowano

99f68749e5194bb388b3791b9fcfdcf5.jpg

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Jak widać uszkodzony NVRAM. Pomożesz ?

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ok, będzie trochę zabawy, ale damy radę. Przygotuj sobie IMEI z pudełka i jakieś 2 nieużywane adresy MAC. Wieczorem prawdopodobnie będę mieć czas, więc na PM umówmy się na konkretną godzinę (hangouts czy coś).

Opublikowano

Nie jestem w wielkim błędzie, bo już wielu osobom pomagałem z NVRAM w mediateku i wiem jak to wygląda. Przy 00 w KTÓRYMKOLWIEK dublecie Mediateki dają NVRAM warning, nawet jeśli adres jest jak najbardziej poprawny. Tak zostało to zaprogramowane w tych urządzeniach, normalnie to wiem, że są jak najbardziej poprawne.

Co do dwukropków to nic o nich nie mówiłem ani się nie spierałem. Zapisałeś między dwukropkami to na tej podstawie podałem przykład. Nie rozumiem oburzenia.

Co do IPv4 to kończy się od kilku lat, a do dzisiaj w zastosowaniach komercyjnych używa się jeszcze IPv4. Z rok czy dwa jeszcze wytrzymamy. Ludzie wymienią sprzęty na kompatybilne i będzie v6. U nas na PG powoli się szykują ;)

Opublikowano

Nie napisałem o wymyślaniu ani żadnym wzorcu, tylko o przygotowaniu nieużywanych. Nie kwestionuję poprawności, tylko poprawiam przykład, bo z takim będzie mieć błąd, a Ty takiej wiedzy prawdopodobnie nie ma.

Ja o nic się nie kłócę... Nie rozumiem dlaczego ludzie po drobnym zwróceniu uwagi na błąd reagują tak ostro. Nie robię tego, żeby dopiec, tylko pomóc. Każdy ma prawo do błędu i nie należy się wściekać. Też czasem je robię i dziękuję za poprawę. Im większa wiedza tym lepiej ;)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanie. Tak czytam i też mam NVRAM Warning w połączeniach WIFI też error 0x10. Mac adres wifi zaczyna się na 00.

W sumie nie zauważyłem żadnych problemów z internetem ani siecią. IMEI mam. 

Jedyne co to mi czujniki nie działają. Może to być tego wina?

Opublikowano

A ile jest z tym zabawy i jaka szansa na niepowodzenie? Nie mam komputera aktualnie. 

Dodam że kupowałem telefon od gościa z allegro i gościu wspominał że sprzedaje na miui v5 bo są problemy z WiFi i czujnikami. Może trafił na taką serię? Ja problemu z WiFi nie mam. Tylko mam ten nvram error. 

Opublikowano

IMEI może działa, bo naprawił półśrodkami. Pewnie zepsuł telefon całkiem formatując.

A ja gdzieś miesiąc temu kupiłem rn2 na xiaomiforsale, i też od początku w wykrytych sieciach wi-fi był ten nvram error i co jakiś czas nie można połączyć się z siecią wifi, trzeba ręcznie wpisywać wszystkie ustawienia, czyli co telefon nadaje się do serwisu?

Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Niekoniecznie serwis, można samemu zrobić.

No tak, a jakaś instrukcja?

Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dział tutoriale, sekcja NVRAM (aczkolwiek pliki potrzebne są od Note, nie dla Redmi 1). Być może też będzie inny sposób podłączania w IMEI & SN Writer.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pomoże ktoś zdalnie naprawić MAC adres? Mam akurat komputer którego nie używam. Odwdziecze się "flaszką" lub dogadamy się jakoś. :) 

Możemy zrobić to np przez team viewer lub jak kto woli. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...