dorodo Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Jak w temacie po przywróceniu ustawień fabrycznych w telefonie usunęło się imei. Po włozeniu karty SIM pisze tylko invalid imei i telefon nie łączy się z siecią. Jak wpiszę kod *#06# pisze "nieprawidłowy imei". I teraz pytanie czy da się jakoś dodać imei ? Jest do tego jakiś program ? Lub czy można to jakoś ominąć żeby telefon działał ?
Numb Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Ok, spróbuj zrobić update (nawet tego samego ROM-u). Jeśli to nic nie da, sprawdź w informacjach o telefonie, czy któryś z adresów MAC ma gdzieś 00. Jeśli tak, to uszkodzony NVRAM. W takim przypadku w sieciach Wi-Fi jest też NVRAM warning. Daj znać, jak NVRAM to pomogę, jak nie to po update powinno ruszyć.
dorodo Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Opublikowano 14 Lipca 2015 Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu TapatalkaJak widać uszkodzony NVRAM. Pomożesz ? Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka
Numb Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Ok, będzie trochę zabawy, ale damy radę. Przygotuj sobie IMEI z pudełka i jakieś 2 nieużywane adresy MAC. Wieczorem prawdopodobnie będę mieć czas, więc na PM umówmy się na konkretną godzinę (hangouts czy coś).
dorodo Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Opublikowano 14 Lipca 2015 Ok, a te adresy MAC z kad wziąć ? Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka
Numb Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zły przykład, 00 i już ma błąd Nasze MTK jak tylko widzą dwa zera między dwukropkami to od razu dają NVRAM warning.
Numb Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Nie jestem w wielkim błędzie, bo już wielu osobom pomagałem z NVRAM w mediateku i wiem jak to wygląda. Przy 00 w KTÓRYMKOLWIEK dublecie Mediateki dają NVRAM warning, nawet jeśli adres jest jak najbardziej poprawny. Tak zostało to zaprogramowane w tych urządzeniach, normalnie to wiem, że są jak najbardziej poprawne. Co do dwukropków to nic o nich nie mówiłem ani się nie spierałem. Zapisałeś między dwukropkami to na tej podstawie podałem przykład. Nie rozumiem oburzenia. Co do IPv4 to kończy się od kilku lat, a do dzisiaj w zastosowaniach komercyjnych używa się jeszcze IPv4. Z rok czy dwa jeszcze wytrzymamy. Ludzie wymienią sprzęty na kompatybilne i będzie v6. U nas na PG powoli się szykują
Numb Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Nie napisałem o wymyślaniu ani żadnym wzorcu, tylko o przygotowaniu nieużywanych. Nie kwestionuję poprawności, tylko poprawiam przykład, bo z takim będzie mieć błąd, a Ty takiej wiedzy prawdopodobnie nie ma. Ja o nic się nie kłócę... Nie rozumiem dlaczego ludzie po drobnym zwróceniu uwagi na błąd reagują tak ostro. Nie robię tego, żeby dopiec, tylko pomóc. Każdy ma prawo do błędu i nie należy się wściekać. Też czasem je robię i dziękuję za poprawę. Im większa wiedza tym lepiej
Breyger Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Mam pytanie. Tak czytam i też mam NVRAM Warning w połączeniach WIFI też error 0x10. Mac adres wifi zaczyna się na 00. W sumie nie zauważyłem żadnych problemów z internetem ani siecią. IMEI mam. Jedyne co to mi czujniki nie działają. Może to być tego wina?
Numb Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Być może, choć nie wiem czy ma to wpływ na czujniki.
Breyger Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 A ile jest z tym zabawy i jaka szansa na niepowodzenie? Nie mam komputera aktualnie. Dodam że kupowałem telefon od gościa z allegro i gościu wspominał że sprzedaje na miui v5 bo są problemy z WiFi i czujnikami. Może trafił na taką serię? Ja problemu z WiFi nie mam. Tylko mam ten nvram error.
Numb Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 IMEI może działa, bo naprawił półśrodkami. Pewnie zepsuł telefon całkiem formatując.
himek72 Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 IMEI może działa, bo naprawił półśrodkami. Pewnie zepsuł telefon całkiem formatując. A ja gdzieś miesiąc temu kupiłem rn2 na xiaomiforsale, i też od początku w wykrytych sieciach wi-fi był ten nvram error i co jakiś czas nie można połączyć się z siecią wifi, trzeba ręcznie wpisywać wszystkie ustawienia, czyli co telefon nadaje się do serwisu? Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka
himek72 Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Niekoniecznie serwis, można samemu zrobić. No tak, a jakaś instrukcja? Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka
Numb Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Dział tutoriale, sekcja NVRAM (aczkolwiek pliki potrzebne są od Note, nie dla Redmi 1). Być może też będzie inny sposób podłączania w IMEI & SN Writer.
Breyger Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 Pomoże ktoś zdalnie naprawić MAC adres? Mam akurat komputer którego nie używam. Odwdziecze się "flaszką" lub dogadamy się jakoś. Możemy zrobić to np przez team viewer lub jak kto woli.
Rekomendowane odpowiedzi