Shisu Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Witam, planuje zakupić Redmi 2 wersje 1GB a jako, że telefonów nie zmieniam często to chce kupić dobrze W związku z tym mam parę pytań odnośnie tego modelu. 1. Jak z działaniem miui? Czytałem temat o opiniach no i sam nie wiem, jednemu muli i ubija drugiemu działa dobrze... A zmienianie roma raczej w grę nie wchodzi, gdyż to miui mnie przyciągnęło do tego telefonu. Głównie używam endomondo z odpalonym playerem do muzyki, jutuby, internety, jakaś gra czasem i facebook lite, gdyż normalna wersja fb to porażka. Na moim archaicznym wt19i z 512 ramu nie mam problemów z ubijaniem aplikacji z których dostaje powiadomienia. Zmienia się coś w tym aspekcie wraz z updejtami czy nie? 2. Jakość dźwięku z wyjścia słuchawkowego - dobra czy zła? I czy fon nie ma problemów z wykrywaniem różnych słuchawek? (zwykłe mini jacki). 3. Czy xiaomi nie olewa telefonów jesli chodzi o updaty? Bo np. trochę nie fajnie by było gdyby drogie telefony dostały lolipopa a redmi nie. 4. Zgodność aplikacji z miui - nie ma problemów, czy zdarza się, że coś nie działa?
Nezumi Opublikowano 11 Lipca 2015 Opublikowano 11 Lipca 2015 Witam, planuje zakupić Redmi 2 wersje 1GB a jako, że telefonów nie zmieniam często to chce kupić dobrze W związku z tym mam parę pytań odnośnie tego modelu. 1. Jak z działaniem miui? Czytałem temat o opiniach no i sam nie wiem, jednemu muli i ubija drugiemu działa dobrze... A zmienianie roma raczej w grę nie wchodzi, gdyż to miui mnie przyciągnęło do tego telefonu. Głównie używam endomondo z odpalonym playerem do muzyki, jutuby, internety, jakaś gra czasem i facebook lite, gdyż normalna wersja fb to porażka. Na moim archaicznym wt19i z 512 ramu nie mam problemów z ubijaniem aplikacji z których dostaje powiadomienia. Zmienia się coś w tym aspekcie wraz z updejtami czy nie? 2. Jakość dźwięku z wyjścia słuchawkowego - dobra czy zła? I czy fon nie ma problemów z wykrywaniem różnych słuchawek? (zwykłe mini jacki). 3. Czy xiaomi nie olewa telefonów jesli chodzi o updaty? Bo np. trochę nie fajnie by było gdyby drogie telefony dostały lolipopa a redmi nie. 4. Zgodność aplikacji z miui - nie ma problemów, czy zdarza się, że coś nie działa? 1. Z MIUI na 1Gb wersji jest coraz lepiej i coraz płynniej, już dawno żadna apka mi się sama nie zamknęła, zazwyczaj zostaje jeszcze przy 4-5odpalonych apkach w tle jakieś 150-200mb ram... Jeżeli boisz się o ubijanie to zainwestuj w wersje 2Gb RAM tam na 100% nic Ci nie powinno ubić 2. Jak dla mnie (a jestem dość wymagający jeżeli chodzi o dźwięk) to jest miodzio. 3. Xiaomi nie olewa (a przynajmniej każdy z ich tel ma stałe update'y) update'ów. Co do lolipopa... radziłbym się tak na niego nie napalać... straszny bubel... Masa ludzi wróciła na 4.4 bo 5.0.1/5.0.2 im nie banglał tak jak powinien nawet na "flagowcach" innych marek. 4. Jeszcze mi się nie zdarzyło, aby jakakolwiek apka nie działała "bo MIUI".
Rekomendowane odpowiedzi