ciarach Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Cześć. Na początku zaznaczę, że kompletnie nie mam pojęcia o telefonach, nie znam się na tym, ale nie wiedziałem gdzie zwrócić się o pomoc. Jakiś miesiąc temu kupiłem Poco f2 pro, wszystko było wspaniale do momentu gdy zaczęło się z nim dziać dokładnie to co z moim starym Xiaomi redmi note 9. A mianowicie zaczął się wieszać przy: usuwaniu dymków czatu z messengera, przy odblokowywaniu telefonu, i przy czyszczeniu pamięci podręcznej. Nie dzieje się to za każdym razem. Po zawieszeniu się, nie pozostaje nic innego jak czekać lub wymusić reset telefonu. Przy poprzednim telefonie myślałem, że to po prostu wina telefonu, ale gdy dokladnie ten sam problem dotknął miesięczny telefon, zacząłem szukać przyczyny. Prawdopodobnie zaczęło się to dziać po aktualizacji MIUI, bo przez jakiś czas owy problem nie występował. Wersja MIUI to 12.0.3.0. Prosiłbym o pomoc, jeśli faktycznie winą jest aktualizacja MIUI, to proszę o wytłumaczenie krok po kroku, językiem jak dla idioty w jaki sposób mogę wrócić na poprzednią wersję, bo próbowałem zrobić to przy pomocy przeróżnych poradników, ale za każdym razem coś nie wychodziło. A jeśli przyczyna jest inna, to chciałbym ją poznać. Z góry dziękuję...
Netoper Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Próbowałeś resetu do ustawień fabrycznych?A co do wgrania romu no to jest ładnie w tutorialach opisane: odblokowanie bootloadera, a następnie za pomocą miflash wgranie romu.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
ciarach Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Opublikowano 17 Lutego 2022 Tak, dwukrotnie resetowałem do ustawień fabrycznych, problem nie znikał.
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 34 minuty temu, ciarach napisał: Wersja MIUI to 12.0.3.0. Podeślij zrzut ekranu z Informacji o telefonie. Już od dawna jest dostępna nowsza wersja.
ciarach Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Opublikowano 17 Lutego 2022 9 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Podeślij zrzut ekranu z Informacji o telefonie. Już od dawna jest dostępna nowsza wersja.
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Wygląda na to, że Xiaomi nadal blokuje aktualizacje z Androida 10 na 11 przez oficjalny aktualizator albo musisz go zaktualizować, wtedy może coś złapie: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/mi-updater/mi-updater-7-7-1-release/.
ciarach Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Opublikowano 17 Lutego 2022 26 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Wygląda na to, że Xiaomi nadal blokuje aktualizacje z Androida 10 na 11 przez oficjalny aktualizator albo musisz go zaktualizować, wtedy może coś złapie: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/mi-updater/mi-updater-7-7-1-release/. Po pobraniu i zainstalowaniu tego... dosłownie nic się nie dzieje XD A aktualizacji dalej nie ma
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Możesz spróbować wrzucić tę paczkę ręcznie przez aktualizator? Jeśli nie ma opcji zaktualizowania z pliku, dotknij kilka razy ikony 12 w aktualizatorze. https://bigota.d.miui.com/V12.2.1.0.RJKEUXM/miui_LMIEEAGlobal_V12.2.1.0.RJKEUXM_3d1050e821_11.0.zip
ciarach Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Opublikowano 17 Lutego 2022 moglbys wytlumaczyc jak to zrobic 28 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Możesz spróbować wrzucić tę paczkę ręcznie przez aktualizator? Jeśli nie ma opcji zaktualizowania z pliku, dotknij kilka razy ikony 12 w aktualizatorze. https://bigota.d.miui.com/V12.2.1.0.RJKEUXM/miui_LMIEEAGlobal_V12.2.1.0.RJKEUXM_3d1050e821_11.0.zip
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Dotknij kilka razy ikony 12 w aplikacji od aktualizacji, powinny się odblokować dodatkowe opcje. Jak ściągniesz tę paczkę na swój telefon, to w aplikacji od aktualizacji wejdź w 3 kropki > Wybierz paczkę aktualizacji i wybierz tę pobraną właśnie paczkę.
ciarach Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Opublikowano 17 Lutego 2022 Sęk w tym, że ta aplikacja do aktualizacji którą pobrałem wcześniej, po zainstalowaniu jakbym w ogóle jej nie miał, nie mogę jej w żaden sposób otworzyć, po prostu instaluje się i po naciśnięciu "uruchom" przenosi mnie na pulpit
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 Uh, OK. Wygląda na to, że pod ten system jest ona jakby "za nowa", musiałbyś mieć chyba nieco starszą wersję (jakbyś miał chwilę, to możesz zobaczyć którąś z wersji, moża zatrybi https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/mi-updater/). Odinstaluj aktualizację tej aplikacji w Ustawieniach (możesz po prostu przytrzymać ikonę Aktualizacji i wejść w Informacje o aplikacji, tam odinstalować aktualizację).
ciarach Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Opublikowano 17 Lutego 2022 Nic z tego, na każdej wersji to samo. Instaluje, wciskam "uruchom" i na tym się kończy
Rekomendowane odpowiedzi