lbk92 Opublikowano 7 Lutego 2022 Opublikowano 7 Lutego 2022 Witam, kupiłem silnik 500w i baterie 48v i do tego sterownik, ogółem wszystko tak jakby z tego upgrade monorim. I mam pytanie, jakiego mogę się spodziewać zasięgu i prędkości na tych częściach ? Interesuje mnie w sumie jakaś tam prędkość w okolicy 45kmh na prostych drogach.
Battery_Saver Opublikowano 7 Lutego 2022 Opublikowano 7 Lutego 2022 nie podałeś pojemności baterii, jakie ogniwa, jaki BMS, jaka waga ridera, waga zestawu, jakie ukształtowanie terenu i tak dalej, nie podałeś nic. Nie można stwierdzić jaki będzie zasięg bez takich informacji a tak w ogóle to jeśli cokolwiek będzie można stwierdzić, to będzie to tylko szacowana wartość bardzo często zupełnie inna od rzeczywistości, bo wystarczy wiatr z przodu i temp koło zera i zasięg spada o połowę, do tego waga ridera koło 90-100kg i zostaje Ci 1/3 z deklaracji producenta. Co do prędkości to podobnie. Jest to zależne od tak wielu czynników, że ciężko cokolwiek powiedzieć, ale przy sprzyjających warunkach prędkość 45km/h jest osiągalna na takim napięciu z odpowiednim BMS i ESC
lbk92 Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Opublikowano 7 Lutego 2022 Bateria 48v , 20ah 960wh niestety nie wiem jakie to ogniwa i BmS bo kupiłem ją na internecie jako baterie Monorim b3. Hulajka waga coś około 18kg, ja sam wazę 85 kg, sterownik minirobot 48v 500w tyle o nim tylko wiem. Silnik nominalna moc 500w, 800w maksymalna. Teren ? Głównie płaskie drogi i chodniki
XTeK Opublikowano 7 Lutego 2022 Opublikowano 7 Lutego 2022 Bardziej bym oscylował w granicach 40km/h.;)
Rekomendowane odpowiedzi