Nimessa Opublikowano 30 Stycznia 2022 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Witam serdecznie Dzisiaj podczas normalnego użytkowania telefonu pojawiła się zielona kreska wzdłuż ekranu. Włączenie i wyłączenie nie pomogły . Telefon nie upadł ani nic z tych rzeczy aby mógła pojawić się takową linia. Nie znalazłam podobnego problemu z tym urządzeniem ale za to u innych producentów . Rozumiem ,że skoro telefon jest na gwarancji mogę oddać go do ... I teraz pytanie czy lepiej oddać go do autoryzowanego serwisu bezpośrednio czy przez plusa ( tam został zakupiony ) ? Rozumiem ,że są w stanie naprawić mi wyświetlacz w ramach gwarancji? Pozdrawiam
Adam Błażejewski Opublikowano 30 Stycznia 2022 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Bezpośrednio do serwisu z dowodem zakupu. Nie ma sensu przez operatora, wydłuży to tylko czas oczekiwania na telefon.
Nimessa Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2022 Dziękuję bardzo za odpowiedź
Adam Błażejewski Opublikowano 31 Stycznia 2022 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi