Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Mam dwa mix2s w których przestał działać aparat. W jednym działał, lecz wgrałem rom Pixel evolution i przestał. Stąd mam pewność, że winny jest system. 

W drugim przestał działać po którejś z aktualizacji Pixel Experience. Tutaj wgrywałem już różne custom Romy, miui przez miflash. Aktualnie mam miui polska i przedni aparat w aplikacji systemowej pokazuje obraz z tylnej kamery. 

Gdzieś doczytałem, że problem występuje w różnych modelach xiaomi. Jest chyba związany z plikami camery. 

Będę wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę jak mogę przewrócić fabryczny system plików. 

Format w Twrp i miflash bez blokady BL nic nie dał. 

Opublikowano

Wgrałem miflash dwa różne Romy od xiaomi i w tych Romach nadal występuje problem z kamerą. 

Zaczynam wątpić czy dam radę to naprawić. Uznałem, że problemem jest system, bo przed wgraniem custom romu przedni aparat działał 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi aparat zaczął szwankować (nie łapie focusa, po potrząśnięciu telefonem w powietrzu "naprawia się") od wersji V12.0.3.0.QDGMIXM, jednak dopuszczam możliwość, że jest to wada mechaniczna (może od upadku? lub zabrudzenie pyłem od wewnątrz).