Tritix Opublikowano 19 Stycznia 2022 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Witam. Mam problem z moim 10T Pro. Mianowicie od jakiegoś czasu ludzie zaczęli narzekać że mnie nie słuchać, tylko szum. I faktycznie tak jest. Nawet dyktafon nagrywając cały czas wyłapuje ten szum. Sprawdzając na słuchawkach z mikrofonem tego problemu nie ma. Tylko na mikrofonie głównym. Na zdjęciach widać jak to wygląda w "testerze". Główny mikrofon cały czas się tak utrzymuje, ani drgnie nawet gdy w niego dmuchnę. Czy ktoś ma pomysł, co to może być? Dodam, że czasami telefon się namyśli i pozwoli mi w normalny sposób porozmawiać z kimś, a czasami szumi i nic z tego. Nie instalowałem żadnych rzeczy poza oficjalnymi aktualizacjami. Telefon był brany na raty w plusie w styczniu. Lepiej oddać go na reklamację do operatora czy odesłać do serwisu xiaomi? Jak działają takie procedury? A może samemu coś da radę zrobić? Pozdrawiam.
Yepes Opublikowano 31 Stycznia 2022 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Cześć, Mam dokładnie ten sam problem, wczoraj nagle z niczego mikrofon zaczął szumieć. Ma momenty, że jest wszystko w porządku, ale w większości przypadków szumi. Na słuchawkach jest wszystko ok, więc wygląda to na sprawę softwarową, także odesłanie do serwisu pomoże tyle ile wgranie samemu starszej wersji softu. Trzeba chyba jakoś atakować support, ewentualnie czekać aż sami rzucą jakąś aktualizację. Jeśli uda ci się rozwiązać problem, to daj proszę znać, ja postaram się jeszcze pokombinować też, może coś mi się uda.
Tritix Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Opublikowano 7 Lutego 2022 Aktualnie mój telefon jest w serwisie od dzisiaj. Dam znać co z tego wyjdzie.
Tritix Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Opublikowano 17 Lutego 2022 Skończyło się na wymianie płyty głównej ( według serwisu. )
Rekomendowane odpowiedzi