Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Wczoraj nabyłem Mi 11, dotychczas miałem Mi Note 10 Pro z wersją rozwojową i tam nie było tego problemu. Ustawiam inne dzwonki do różnych kontaktów. Do tej pory nie miałem z tym problemów, ale dziś konfiguruje nowy telefon i nie mogę dodać dzwonka do kontaktu. Robię tak: wchodzę w ustawienia kontaktu i jest tam opcja ustaw dzwonek, wybieram odpowiedni i potwierdzam. Pojawia się info że dodano pomyślnie, ale nadal dzwoni dzwonek domyślny. Nie wiem co jeszcze mam zrobić, może jakieś uprawnienia, ale wszystko co znalazłem zaznaczyłem. Nie jestem pierwszakiem, ale prosty temat mnie rozłożył. Może są jeszcze jakieś uprawnienia których nie znajduje. Tom najnowszy stabilny Andek 11 jeszcze. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Sendnięte z Mi 11

Opublikowano

Android 12 ma to do siebie. Jest problem z dzwonkami nie tylko kontaktów, albo nie działają albo trzeba ustawiać od nowa co jakiś czas i też nie ma zasady bo jest to wybiórczo. Ja np po każdej aktualizacji muszę ustawiać dzwonki bo sie tak jakby resetują

Opublikowano

Dziś doszedłem do tego w czym problem , normalnie nie wpadł bym na to. Otóż, dodając dzwonek do kontaktu można to zrobić za pomocą kilku aplikacji ( chyba że wybraliśmy domyślną) i ze wszystkich dostępnych wybrałem w/g logiki aplikacje dzwonki później muzyka, pliki i nic się nie zmieniało. Ale dziś przesunąłem ekran wyboru aplikacji i o dziwo tylko za pomocą Total comander udało się dodać dzwonek. Nie wiem dlaczego tak ale działa tylko z tą aplikacją.ac105e96a570bb998a3a3e1e9ed67f16.jpg

Sendnięte z Mi 11

• Like 1