Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem taki jak w tytule.
Gdy włączam xiaomi w trybie fastboot w celu odblokowania oem komputer nie wykrywa telefonu, natomiast gdy telefon jest uruchomiony "normalnie" wszystko działa, widzę go na komputerze, mogę wchodzić w pliki itp. Czy to jest jakiś problem ze sterownikami czy jak? Zaznaczam że w menadżerze urządzeń nie wyświetla się nic co by było związane z telefonem, były próbowane różne kable

Opublikowano

Sprawdź czy sterownik jest zainstalowany poprawnie. Fastboot jest innym sterownikiem niż mtp czy adb czyli opcja developerska. Warto pobrać z neta nowy sterownik i wgrać go ręcznie. Kiedyś przechodziłem podobny problem.

Opublikowano
31 minut temu, mixolh napisał:

Sprawdź czy sterownik jest zainstalowany poprawnie. Fastboot jest innym sterownikiem niż mtp czy adb czyli opcja developerska. Warto pobrać z neta nowy sterownik i wgrać go ręcznie. Kiedyś przechodziłem podobny problem.

sterowniki już zaaktualizowane te co mówisz, no chyba że coś robię źle:/

Opublikowano
17 godzin temu, mixolh napisał:

A wybierz ręcznie. Czyli jak aktualizujesz wybierz z urządzeń Google i tam z fastboot.

Wciąż nic, ale zauważyłem że jak wchodzę przez adb reboot fastboot to widzi urządzenie tylko wtedy jest to w "fastbootd mode"(te "d" to nie pomyłka) a nie "fastboot mode" przez co wciąż nie mogę odblokować xiaomi

Opublikowano
10 minut temu, Kacper Skrzypek napisał:

Po wgraniu zrobiłeś restart kompa?

tak, dalej nic:/ się zastanawiam czy to nie problem telefonu, może go zresetować?

Opublikowano
5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Nie, to jest kwestia kompa. Na niektórych Ryzenach bywały takie problemy, sam tak miałem na POCO F1, ale poprawka pod rejestr przeszła.

Uruchomiłes ten skrypt jako admin? Jeśli tak i dalej nie idzie, to spróbuj drugi, nie pamiętam już który u mnie przeszedł.

Usb3fix.bat 411 B · 6 downloads

Zrobiłem pewien "eksperyment" i wziąłem telefon osoby z rodziny(ten sam model) i ten telefon normalnie jest widziany przez pc w fastboocie za to mój już nie🙄🤔

Opublikowano
13 minut temu, Kacper Skrzypek napisał:

No to musisz zobaczyć, czy na innym komputerze jest to samo, czy nie.

Niestety tak, gdyby tak nie było to podejrzewam, że już bym to tu napisał haha

Opublikowano

Tak mnie zastanawia czy jest możliwość przeniesienia sterowników z jednego telefonu na drugi? Może jeśli "podmienię" sterowniki z telefonu ojca do swojego to komputer będzie w stanie je pobrać i zadziała.