AlienBo1s Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Witam, mam problem taki jak w tytule. Gdy włączam xiaomi w trybie fastboot w celu odblokowania oem komputer nie wykrywa telefonu, natomiast gdy telefon jest uruchomiony "normalnie" wszystko działa, widzę go na komputerze, mogę wchodzić w pliki itp. Czy to jest jakiś problem ze sterownikami czy jak? Zaznaczam że w menadżerze urządzeń nie wyświetla się nic co by było związane z telefonem, były próbowane różne kable
mixolh Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Sprawdź czy sterownik jest zainstalowany poprawnie. Fastboot jest innym sterownikiem niż mtp czy adb czyli opcja developerska. Warto pobrać z neta nowy sterownik i wgrać go ręcznie. Kiedyś przechodziłem podobny problem.
AlienBo1s Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 31 minut temu, mixolh napisał: Sprawdź czy sterownik jest zainstalowany poprawnie. Fastboot jest innym sterownikiem niż mtp czy adb czyli opcja developerska. Warto pobrać z neta nowy sterownik i wgrać go ręcznie. Kiedyś przechodziłem podobny problem. sterowniki już zaaktualizowane te co mówisz, no chyba że coś robię źle:/
mixolh Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 A wybierz ręcznie. Czyli jak aktualizujesz wybierz z urządzeń Google i tam z fastboot.
AlienBo1s Opublikowano 11 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2022 17 godzin temu, mixolh napisał: A wybierz ręcznie. Czyli jak aktualizujesz wybierz z urządzeń Google i tam z fastboot. Wciąż nic, ale zauważyłem że jak wchodzę przez adb reboot fastboot to widzi urządzenie tylko wtedy jest to w "fastbootd mode"(te "d" to nie pomyłka) a nie "fastboot mode" przez co wciąż nie mogę odblokować xiaomi
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Stycznia 2022 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Procesor w kompie? Próbowałeś wgrać poprawkę pod rejestr (jako admin)? USB controller fix.bat
AlienBo1s Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2022 (edytowane) 21 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Procesor w kompie? Próbowałeś wgrać poprawkę pod rejestr (jako admin)? USB controller fix.bat 426 B · 36 downloads AMD Ryzen 5 4600H Teraz spróbowałem przez program który wysłałeś i dalej nic Edytowane 12 Stycznia 2022 przez AlienBo1s
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Stycznia 2022 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Po wgraniu zrobiłeś restart kompa?
AlienBo1s Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2022 10 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Po wgraniu zrobiłeś restart kompa? tak, dalej nic:/ się zastanawiam czy to nie problem telefonu, może go zresetować?
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Stycznia 2022 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Nie, to jest kwestia kompa. Na niektórych Ryzenach bywały takie problemy, sam tak miałem na POCO F1, ale poprawka pod rejestr przeszła. Uruchomiłes ten skrypt jako admin? Jeśli tak i dalej nie idzie, to spróbuj drugi, nie pamiętam już który u mnie przeszedł. Usb3fix.bat
AlienBo1s Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2022 5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Nie, to jest kwestia kompa. Na niektórych Ryzenach bywały takie problemy, sam tak miałem na POCO F1, ale poprawka pod rejestr przeszła. Uruchomiłes ten skrypt jako admin? Jeśli tak i dalej nie idzie, to spróbuj drugi, nie pamiętam już który u mnie przeszedł. Usb3fix.bat 411 B · 6 downloads Zrobiłem pewien "eksperyment" i wziąłem telefon osoby z rodziny(ten sam model) i ten telefon normalnie jest widziany przez pc w fastboocie za to mój już nie🙄🤔
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Stycznia 2022 Opublikowano 12 Stycznia 2022 No to musisz zobaczyć, czy na innym komputerze jest to samo, czy nie.
AlienBo1s Opublikowano 12 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2022 13 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: No to musisz zobaczyć, czy na innym komputerze jest to samo, czy nie. Niestety tak, gdyby tak nie było to podejrzewam, że już bym to tu napisał haha
AlienBo1s Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2022 Tak mnie zastanawia czy jest możliwość przeniesienia sterowników z jednego telefonu na drugi? Może jeśli "podmienię" sterowniki z telefonu ojca do swojego to komputer będzie w stanie je pobrać i zadziała.
Rekomendowane odpowiedzi