Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem z GPSem w telefonie.

Nie dziala prawidlowo w endomondo, runtastitcu ani nawet na mapach google.

Tzn zauwazylem, ze jak chce znalezc moja obecna lokalizacje to znajdzie (nawet bez ruchu, kiedy jestem w budynku) ale problem pojawia sie z biezacym wyswietlaniem pozycji czy innymi danymi tj. predkosc poruszania albo dystans.

Nie mialem sytuacji zeby telefon gdzies upadl, stuknalbym nim czy cos takiego. Problem instalowac i odinstalowywac apki. Szarpnalem sie nawet na wywalenie caleog systemu ;] Ale problem nadal istnieje.

Aktualnie mam Andka 4.2.2 hm2013023, miui 26.0.0.

Opublikowano

Kiedyś zdarzały się problemy, na MIUI 6 wszystko działa, Runtastic czyta całkiem dokładnie. Możesz spróbować wgrać ostatni dev.

Opublikowano (edytowane)

A bylbys na tyle zyczliwy zeby podeslac link do miui6 ? Bo przyznaje sie bez bicia, bylem przekonany, ze na RedRice (pierwsza generacja) nie ma Miui6... i nie chcialbym czegos najebac;)

Tym bardziej, ez jak zajrzalem do dzialu "Pobierz MIUI" to juz calkiem... jakies wersje, jakies rozne nazwy, serio nie dla mnie...

//edit

sciagnalem na wariata "MIUIPolska_HM2013023_5.6.25_v6-4.4.zip" i jak probuje zrobic flasha w recovery to wyskakuje blad w stylu, ze ta wersja jest dla komorki 2013023, a moja niby to jakies v8 :/

Nie wiem czy czegos nienajebalem przy instalowaniu nowego systemu, po tym jak wyczyscilem w recovery wszystko co sie dalo, dalviki itd... moze sciagnalem jakas nietaka wersje miui i zainstalowalem:/ Aczkolwiek problem z GPS byl wczesniej, dlatego zrobilem tego wspominianiego wipe'a...

Edytowane przez lelusz
Opublikowano

Chyba masz jakąś dziwną wersję obecnie... Ewentualnie wina zbyt starego recovery. Zrób sobie kopię i następnie odceglanie z Tutoriali. Potem wgraj MIUI Polska i full wipe.

Opublikowano

Chyba masz jakąś dziwną wersję obecnie... Ewentualnie wina zbyt starego recovery. Zrób sobie kopię i następnie odceglanie z Tutoriali. Potem wgraj MIUI Polska i full wipe.

Udalo mi sie wgrac V6 po tym, jak zrobilem odceglanie.

Czy jest jakas mozliwosc spolszczenia tego miui ? Bo aktualnie mam angielskie.

Czy w tym momencie(mam 5.6.4. Beta) moge wgrac MIUIPolska_HM2013023_5.6.25_v6-4.4.zip ? Tzn wgrac mozna zawsze, ale czy to bedzie normalne przez recovery i bedzie polski jezyk ?

Opublikowano

:D Zamotalem sie bo myslalem, ze 5.6.4. Beta jest nowsza wersja niz ta z miuiPL i bedzie ciezki orzech do zgryzienia zeby to ogarnac. Ale ise udalo, ogolnie smiga, natomiast problem z GPSem mi pozostal (natomiast GPS ogolnie dziala, bo w miedzyczasie najpierw zrobilem odceglanie do V5 i w pewnym momencie gps sie nareperowal;)).

No nic, poprobuje zobacze co i jak moze sie cos uda zdzialac:-) Dzieki za pomoc i za cierpliwosc

Opublikowano

A włączasz Wysoką dokładność i masz włączone Dane? U mnie Runtastic ładnie zbiera GPS i się nie gubi. Nie jest super dokładny, ale jak na stary telefon z niskiej półki jest ok.

Opublikowano (edytowane)

Tak, dane mam wlaczone, wysoka dokladosc tez (aczkolwiek nie wiem czy to ma zastosowanie tylko do endomondo czy ogolnie, bo ta opcje znalazlem wlasnie przez endo).

Zaraz zrobie roota i tam jest jeszcze opcje cos o AGPS. Wczoraj wracajac z roboty zalaczyl mi sie endo ale chwile mu zajelo zanim wszystko zaczelo dzialac tak jak nalezy.

ps. Czy instauljac np Runtstic Pro (ktory sciagam z torrenta) moze sie cos blokowac wlasnie na gpsie? ;)

edit//

coz gps dziala, niestety, tak jakpisalem, zlapanie gps zajmuje kilka dobrych minut - dzis okolo 10 przy dobrym zaiegu sieci komorkowej i w ciaglym ruchu :/

Edytowane przez lelusz
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...