Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Probowalem wgrac aktualizacje w mi boxie (oficjalna, sam zglosil, ze jest do pobrania), po restarcie urzadzenie wpadlo w jakas petle bootowania, pojawia sie na 2s logo mi i restartuje sie i znowu pojawia sie logo na 2s i znowu restart i tak w kolko. Probowalem wejsc do recovery menu (klawisz wstecz i ok na pilocie, probowalem rowniez klawisz + i klawisz ok na pilocie przy wyjetej wtyczce) ale niestety zero reakcji. Urzadzenie jest po gwarancji, czy jestem w stanie cos z nim zrobic czy pozostalo wyrzucic do kosza? 

Opublikowano (edytowane)

Miałem to samo tylko, że u mnie pojawiał się ekran początkowy (z logami co wspiera itp), następnie Android TV  i czarny ekran, widoczny był tylko pasek od głośności.
Czyli uwalił się box po aktualizacji i trzeba zainstalować system od nowa. Soft ściągnięty z Forum XDA developers, sprawdzić trzeba jaką wersję się ma (pod spodem boxa, w moim przypadku mdz-22-ab). Próbujcie cały czas mieć na wszystkim co się pojawia wciśnięty klawisz OK i back by wejść w recovery (ja odłączałem od zasilania +-10s, aż TV nie wykryje źródła). Potem pełne WIPE DATA, instal update EXT i szukamy swojego pliku z systemem na pendrive. Jak się nie zainstaluje za pierwszym razem to próbować dalej, ewentualnie reset bootloadera, znowu wipe i próbować zainstalować. Mi za drugim podejściem się udało. Powodzenia :)

@edit: jednak po resecie znowu czarny ekran a downgrade nie da się zrobić :/

@edit2: po długich bataliach i sprawdzeniu na innym porcie HDMI, okazało się, że dysk SSD podłączony do huba usb powodował, że był czarny ekran - widoczny była zmiana głośności, można było wejść na netflixa z pilota, ale do menu dopiero za którymś razem udało się zobaczyć. 

Edytowane przez Niesamowite_Ziarenko_Smaku