exodus1984 Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 (edited) Hej bo trochę zgłupiałem - proszę naprowadźcie mnie - czy firmware w wersji 2.0.5.0017 to najnowsze ? Czytam na forum, że teraz to 2.0.8... i teraz nie wiem czy 2.0.[jakas wersja sprzetowa - właśnie 5,6,7 lub 8].0017 czy po prostu mam coś nie tak, że mi się to nie aktualizuje? Zakładałem, że mam najnowsze dla mojej wersji hw oczyszczacza, ale już zaczynam się gubić... Dla jasności - wersja EU, zwykła apka, nic nie modowane. Całkowity standard. Edited November 8, 2021 by exodus1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 (edited) w 3h i wielu (>500) prostych urzadzeniach mijia sa 2 mcu. pierwsze mcu od xiaomi (takie samo w roznych typach urzadzen jak swiatla, nawilzacze, klimatyzatory, itp) jest odpowiedzialne za obsluge chmury mijia. drugie mcu producenta danego sprzetu jest odpowiedzialne za specyficzne funkcje urzadzenia np dzialanie oczyszczacza. 2.0.5 to wersja firmware w mcu xiaomi. aktualizacje tego mcu mozna pobrac tylko na regionie chinskim. nowsze partie tego samego sprzetu sprzedawanego globalnie tez moga miec fabrycznie nowsze wersje firmware, np 2.0.8. na regionie chinskim aktualna wersja tego mcu to 2.1.8-2.2.2 w zaleznosci od urzadzenia. 0017 to wersja firmware w mcu producenta. aktualizacje mozna pobrac z chmury na kazdym regionie gdzie urzadzenie jest oficjalnie. Edited November 8, 2021 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
exodus1984 Posted November 9, 2021 Author Share Posted November 9, 2021 Czyli to pierwsze mcu mam stare i powinienem zaktualizowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 skoro nie daja tej aktualizacji na innych regionach to nie jest potrzebna. mozesz sobie podpiac modem na cn i zaktualizowac, ale w dzialaniu urzadzenia nic sie nie zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts