Imitator Opublikowano 8 Listopada 2021 Opublikowano 8 Listopada 2021 Witam, jestem już po chyba 4 wymianie baterii w moim Xiaomi Mi 9t pro (K20 pro) ale problem w kółko powraca i każda bateria zachowuje się tak samo, mianowicie strasznie szybko się rozładowuje pomimo wszystkich ustawień pod jak najdłuższą żywotność, do tego telefon się ładuje strasznie szybko i wyłącza się przy 35% - od tego momentu procenty dosłownie w kilka sekund spadają do zera i telefon się wyłącza. Zauważyłem również coś dziwnego, podczas gdy wyłączam, resetuje telefon to % w dziwny sposób same spadają, np z 75 po resecie jest 40-60 w tym momencie po resecie na 57% telefon mi ześwirował i pokazuje, że jest 6% baterii naładowanej, jest ktoś mi w stanie pomóc bo nie wiem o co z tym chodzi, dodam, że aktualnie reinstaluje miui i twrp - stawiam system na nowo, z tydzień temu równiez to robiłem ale zainstalowałem wersję rozwojową która mi nie do końca podpasowała... Mam nadzieje, że root nie będzie potrzebny, ale jeśli będzie mógł pomóc to się pobawię, mam nadzieje, że eksperci z tego forum spotkali się już z takim czymś..
Netoper Opublikowano 8 Listopada 2021 Opublikowano 8 Listopada 2021 A kto Ci te baterie wymieniał i na jakie? Jakiej firmy?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Imitator Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Opublikowano 8 Listopada 2021 Serwis E-fix, płaciłem za oryginał, byłem przy wymienianiu baterii 2 razy - Na oryginały bp 40 Elgara, oznakowane i zafoliowane tak jak powinny być... 😕 Wkładaliśmy nawet baterie która miała 5900 mah i bylo to samo, teraz mam baterie 4500 chociaż po sprawdzeniu w fast boocie to bateria ma 4300 no ale na jedno wychodzi, telefon nie powinien się rozładowywać się w kilka godzin w momencie gdy tylko leży i używany jest sporadycznie 😕
Rekomendowane odpowiedzi