spinnaker7 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Witajcie, od pewnego czasu szukam dla siebie telefonu idealnego. Niestety, pomimo w zasadzie nieograniczonego budżetu, nie znajduję takiego. W zasadzie, moimi jedynymi warunkami są: - dobra bateria, - profesjonalny wygląd, - wysokość telefonu do 14cm, - brak nagrzewania się telefonu. Jako że MI4 spełnia pierwsze trzy warunki, kieruję do Was zapytanie: co z tą temperaturą? Bardzo niepokoją mnie sygnały, iż telefon już po kilki minutach "parzy". Istnieją teorie, iż taka sytuacja występuje tylko przy modelach 16GB (ja osobiście celuję w 64GB). A jak jest u Was? Czy macie takie problem? Jeśli tak/nie, to ile pamięci ma Wasz Mi4? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
czarekmelka Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jedyne przypadki kiedy Mi4 rzeczywiście "parzy" zdarzają mi się tylko kiedy intensywnie używam telefonu (granie, oglądanie YT) w trakcie ładowania. Mam wersję 16GB. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Gdzieś to ciepło musi uchodzić. Tego nie da się oszukać. Tym bardziej, że Mi4 ma aluminiową ramkę. Wysłane z mojego MI 2S
Numb Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Witajcie, od pewnego czasu szukam dla siebie telefonu idealnego. Niestety, pomimo w zasadzie nieograniczonego budżetu, nie znajduję takiego. W zasadzie, moimi jedynymi warunkami są: - dobra bateria, - profesjonalny wygląd, - wysokość telefonu do 14cm, - brak nagrzewania się telefonu. Jako że MI4 spełnia pierwsze trzy warunki, kieruję do Was zapytanie: co z tą temperaturą? Bardzo niepokoją mnie sygnały, iż telefon już po kilki minutach "parzy". Istnieją teorie, iż taka sytuacja występuje tylko przy modelach 16GB (ja osobiście celuję w 64GB). A jak jest u Was? Czy macie takie problem? Jeśli tak/nie, to ile pamięci ma Wasz Mi4? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Co do nagrzewania się to niestety, będziesz to mieć w każdym nowym Qualcommie, czy to 410, czy 615, czy 800/801/810. Musiałbyś mieć chyba taniego Mediateka, żeby je wyeliminować. Chociaż Mi4 na pewno będzie chłodniejszy od 810, czyli obecnej czołówki poza SGS6.
Ari93 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Telefon "parzy" tylko w trakcie grania (+ oczywiście tryb wydajny), gdzieś kiedyś pisałem że CPU dopiero powyżej 80C zwalnia gdzie GPU cały czas trzyma częstotliwość maksymalną. To "parzy" też w cudzysłowu, po prostu jest bardzo ciepły wręcz gorący ale o żadnej krzywdzie nie ma mowy ;p Jeśli nie grasz (a zdaje się że nie) to telefon lekko ciepły będzie się robił przy zabawie aparatem (ubi focus itd) i oczywiście przy nagrywaniu np w 4K + HDR. Ale spokojnie, nie jest to sony i po 2min nie wywali aparatu o ile pamiętam kiedyś dla testu nagrywałem 15 minut i nic ciekawego w sumie się nie działo. A tak to nawet surfując po internecie telefon był chłodny, przy TY zdaję się też... ale już nie pamiętam, chwilowo nie mam jak sprawdzić. edit warto też zaznaczyć że inne telefony "parzą" bo są wodoszczelne, MI4 nie jest dlatego jest w zdecydowanie lepszej sytuacji jeśli chodzi o temperatury.
matis2118 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Mi4 nagrzewa się się sporadycznie:) czasem mu się zdarzy być bardzo ciepły gdy używam yanosika...Ale w porównaniu do mojego poprzedniego redmi 1s to jest niebo, a ziemia:) Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi