Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam rozwiązania problemu z ładowaniem smartphona  Redmi Note 5 pro. Przekopałem wszystkie możliwe strony internetowe i nie znalazłem rozwiązania. 
Telefon nie chce się ładować:  smartphon widzi ładowarkę ale albo mimo znaczka ładowania nie ładuje telefonu albo znaczek "pioruna"- ładowania miga (ładuje, nie ładuje, ładuje, nie ładuje) co sprawia że telefon mając np 25% baterii jeszcze szybciej się rozładowuje.
- próbowałem ładować tel w trybie samolotowym  - nie pomogło
- kupiłem nowy kabel/ładowarkę - nie pomogło 
- Ładowanie na wyłączonym tel też nie pomaga - nie pomogło
- przywróciłem tel do ustawień fabrycznych - nie pomogło
 od początku wgrałem nowy system - nie pomogło
- wymieniłem całą kartę/moduł ładowania (dodatkowo wymieniłem też baterię) - nie pomogło

Zastanawiam się jeszcze nad  pliki konfiguracji termicznej

"Odkryłem" że jak telefon rozładowany poleży w spokoju kilka dni (2-4) to po tym czasie da się go naładować czasem do 100% czasem do 50% 

Jakieś pomysły ? wskazówki rady ?

PS. tak jak na filmiku dzieje się przy włączonym tel jak i wyłączonym 

• ZduneX25 zmienił(a) tytuł na Nie daje się naładować
Opublikowano

Jaki dokładnie masz system wgrany? Podobne problemy miałem po aktualizacji do 12.0.3.0.PEICNXM. Jeśli to nie to to obstawiam brudne/uszkodzone gniazdo micro usb lub samą baterię

Opublikowano
Dnia 26.10.2021 o 22:30, biker napisał:

Jaki dokładnie masz system wgrany? Podobne problemy miałem po aktualizacji do 12.0.3.0.PEICNXM. Jeśli to nie to to obstawiam brudne/uszkodzone gniazdo micro usb lub samą baterię

nie pamiętam jaką aktualizację miałem. Teraz mam LineageOS i dzieje się to samo 
brudne/uszkodzone gniazdo micro usb lub samą baterię - nie gdyż wymieniłemm baterie i cały moduł ładowania (całą tą kartę)