Jestem nowym użytkownikiem i napotkałem pewien problem. Otóż posiadam robota Viomi V3, steruję nim z aplikacji xiaomi Home - tak działa wszystko pięknie, tylko chciałem wykonać kolejny krok i wpiąć robota w mój Smart dom i sterować nim przez asystenta Google. Po podłączeniu aplikacji Google Home z Xiaomi Home okazało się że Google nie widzi żadnych urządzeń mimo że te są widoczne w aplikacji - jak udało mi się ustalić urządzeń nie widać też w Cloud Xiaomi gdzie powinny być widoczne ponieważ aplikacja jak i Cloud korzystają z tego samego konta...
Napotkał ktoś podobny problem?
Bardzo proszę o pomoc.
EDIT:
Dobra - sam sobie pomogłem... 👍
Mając zainstalowaną aplikację Xiaomi Home i będąc w niej zarejestrowanym z dodanym urządzeniem (u mnie Viomi V3) - z Google Home trzeba połączyć Viomi MiHome trochę to dziwne, ale po podłączeniu zalogowało mnie danymi z Xiaomi a robot powiązał się z Google. 😁
Pytanie
lukasz_freak
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem i napotkałem pewien problem. Otóż posiadam robota Viomi V3, steruję nim z aplikacji xiaomi Home - tak działa wszystko pięknie, tylko chciałem wykonać kolejny krok i wpiąć robota w mój Smart dom i sterować nim przez asystenta Google. Po podłączeniu aplikacji Google Home z Xiaomi Home okazało się że Google nie widzi żadnych urządzeń mimo że te są widoczne w aplikacji - jak udało mi się ustalić urządzeń nie widać też w Cloud Xiaomi gdzie powinny być widoczne ponieważ aplikacja jak i Cloud korzystają z tego samego konta...
Napotkał ktoś podobny problem?
Bardzo proszę o pomoc.
EDIT:
Dobra - sam sobie pomogłem... 👍
Mając zainstalowaną aplikację Xiaomi Home i będąc w niej zarejestrowanym z dodanym urządzeniem (u mnie Viomi V3) - z Google Home trzeba połączyć Viomi MiHome
trochę to dziwne, ale po podłączeniu zalogowało mnie danymi z Xiaomi a robot powiązał się z Google. 😁
Wątek można zamknąć ☺️
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi