Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj problem jest nastepujacy: Mój telefon to Redmi Note 8T. Kiedy ktoś do mnie dzwoni lub ja do kogoś, to nie slychac mojego glosu. Dopiero kiedy włącze głośnik mogę rozmawiać normalnie. Nie jest to wina mikrofonu. Sprawdzalam gdzies na forum ze to problem z asystentem google. Kiedy go WYŁĄCZE problem znika ale tylko na chwile. Kiedy go WŁĄCZĘ problem też znika ale znowu na chwile a po jakims czasie znowu to samo. Wydaje mi sie ze to wina oprogramowania. Czy ktoś z Was mial taki problem? Oddawalam telefon na gwarancję, wymienili mi plyte główną a problem dalej taki sam. Co można zrobić w takiej sytuacji? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Co zrobiłaś ze jesteś pewna, że mikrofon nie padł? Jesli w danej chwili Ci nie slychać to rozłacz sie i nagraj sie na dyktafonie, jeśli glos działa to faktycznie nie mikrofon. Jeśli nie kombinujesz za bardzo z aplikacjami i ich dostosowywaniem to wejdz w ustawienia->aplikacje->zarzadzaj aplikacjami->prawy górny róg 3 kropki->zresetuj ustawienia aplikacji. Jeśli to problem pochodzący z jakiejś aplikacji która korzysta z mikrofonu  badz przypadkiem została jakaś opcja aplikacji zmieniona to przywróci wszystkie do stanu domyślnego. Jesli to nie zadziała to reset telefonu, moja ulubiona opcja by naprawić cokolwiek gdy nie chce sie szukać rozwiązania

Edytowane przez Gruby2021
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

a który plik w romie odpowiada za głosnosc rozmowy bo mam na maxa ustawione a cicho słychać jak z kimś rozmawiam obojętnie w jakiej jest sieci rozmówca

Opublikowano

Pobierx z GP miui download I na gornej belce sa ukrute funkcje I jest takie Cos clear speaker I to odpalisz to zacznie piszczec , nie wiem czy to Cos daje , funkcje nie dostepne dla wszystkich modeli

Sent from my 2201122C using Tapatalk

2c3453613a0fd47e421d38cb9c4266bf.jpg

Opublikowano (edytowane)

To jest apka do czyszczenia głosnika a mi chodzi o plik w romie  który mozna edytować dawno temu to robiłem ale teraz nie moge go znaleźć  zeby zmienić wartości  . juz poradziłem sobie z tymi plikami i zwiękrzyłem głośność połączeń 

Edytowane przez popik