Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam dość świeżą hulajkę pro 2, ma dopiero 3 ładowania za sobą. Jest to w sumie moja pierwsza hulajnoga. Wgrałem jej soft na 33 km/h. Oczywiście taką prędkość trzyma tylko jak jest pełna bateria, bardzo szybko spada pojemność baterii i co za tym idzie prędkość hulajnogi. W sumie realna prędkość to 27/28 km/h przez większość cyklu baterii. Przy końcu to już jest 25 km/h, z tymże pisząc koniec to jest dla mnie trochę żart. kiedy bateria zbliża się do 20%, mam odcięcie mocy/gazu. Tak jakby ktoś wyłączył hulajkę. Na trybie S po prostu nie da się jechać z żadną prędkością. Dopiero na trybie D (15 km/h) pozwala dalej jechać. Z tymże jeżeli jest 12-15% to i nawet na tym trybie rozłącza gaz. Kurde, jest to irytujące i totalnie bezsensowne. 

Te hulajnogi tak mają, czy u mnie jest coś nie tak? soft nie ma znaczenia, na oryginalnym jest tak samo. Wolałbym żeby hulajnoga trzymała cały czas zadaną prędkość, powiedzmy te 25 km/h i szybciej się rozładowała, niż gdy ma 20% i robi problemy z jakąkolwiek jazdą..

Opublikowano

Nic w tym dziwnego, jest to zabezpieczenie przed degradacją baterii i zbyt brawurową jazdą, które jest bardziej rygorystyczne w nowszych modelach. Dodam od razu, że prędkość i moc ZAWSZE będzie spadać wraz ze spadkiem napięcia, czyli wraz z rozładowywaniem baterii bo taka jest fizyka. Ale, możesz to ograniczyć wgrywając ODPOWIEDNIO zmodyfikowane oprogramowanie z tym, że nie tylko dla DRV ale i BMS i BLE. Samo podwyższenie prędkości nic tu nie da i usunie tylko górny limit, lecz w przypadku nowszych pojazdów będzie to obowiązywać dokładnie jak piszesz do mniej więcej 80% poziomu baterii. Jak zmodyfikować soft? na tym forum było to już wałkowane sto razy, więc nie będę się rozpisywał, poszukaj po prostu i zastosuj się do instrukcji