Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wziąłem swojej żony samsunga s4 i zauważyłem ze swiftkey dużo lepiej u niej działa. Wszystko płynie bez jakichkolwiek przyciec. Na moim mi 3 niestety już tak nie jest W sumie działa najlepiej ze wszystkich telefonów jakich miałem ale i tak nie jest to co swiftkey na samsungu. Czy ktoś kto używa swiftkey tez takie coś zauważył?

Tepnięte z mi3

Opublikowano (edytowane)

Tak, u mnie to samo. Na MIUI mam bardzo widoczne lagi.

Problem prawdopodobnie pojawił się po którejś z ostatnich aktualizacji SwiftKey.. Czyli chyba wina dev aplikacji, że nie zoptymalizowali jej pod MIUI

Wibracje off, dźwięki off. Na CM klawiatura śmiga szybciej niż ja kliknę literkę :-)

Wysłane z mojego MI 2S

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

Masz włączone dźwięki stuknięć?

Nie mam, jedynie wibracje ustawione na 3ms.

Bida z tym sweeftkye a szkoda bo to jedyna klawiatura jaka mi podeszła. Będę szukał czegoś innego albo zainstaluje starsza wersje.

Tepnięte z mi3

Opublikowano

Bida z tym sweeftkye a szkoda bo to jedyna klawiatura jaka mi podeszła. Będę szukał czegoś innego albo zainstaluje starsza wersje.

Marvinka używa Swifta na wszystkich swoich urządzeniach. Po ostatniej aktualizacji są problemy z przewidywaniem ale spadku prędkości nie widać czy to na Xiaomince czy na czymś innym.

• pisanie w trybie Flow
  • wyłączone wsparcie chmury w przewidywaniu
  • wyłączone wibracje
  • wyłączone powiadomienia
  • dźwięki są
  • MIui nie aktualizowane o chyba lutego (bo i po co, skoro działa?)
Opublikowano

Właśnie przetestowałem 5 klawiatur. Żadna z nich nie spóźnia ale w każdej z nich coś mi nie pasuje. Albo brak wibracji albo mały klawisz spacji albo tak napierdzielone różnych pierdól że ciężko trafić w literki moimi palcami. Zostanę na razie przy systemowej mam nadzieję że naprawią tego Swifta bo to najlepsza klawiatura

Tepnięte z mi3

Opublikowano (edytowane)

Ja też za cholerę nie mogę się przekonać do innej klawiatury :-/. Może to kwestia przyzwyczajenia, bo ze SwiftKey mam doczynienia, chyba z 5 lat.

Na lagowanie pomaga restart telefonu, ale to żadne rozwiązanie :-/

Wysłane z mojego MI 2S

Edytowane przez kulig007
Opublikowano (edytowane)

No to zaraz zrobię próbę u siebie :-P

--edit--

Kurde musze być zalogowany, bo mam płatne motywy i bez tego nie mam możliwości ich wyboru.

Wysłane z mojego MI 2S

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

No to zaraz zrobię próbę u siebie :-P

Kurde musze być zalogowany, bo mam płatne motywy i bez tego nie mam możliwości ich wyboru.

Na potrzeby testu mozesz na chwilę się przemęczyć ze zwykłym. Zresztą, darmowe są całkiem w porządku. :P

Heh, wyłączyłem wsparcie chmury tak jak Marvinka pisal/a i chyba wszystko jest ok.

Marvinka kojarzy, że ty coś o spowolnieniu Internetów mówiłeś, prawda? Może po prostu tu lezy przyczyna - zwalniają ci rzeczy, bo w tle stukpukają sobie do sieci, a ta im nie odpowiada, a one czekają i tak w koło Macieju?

Opublikowano (edytowane)

Na potrzeby testu mozesz na chwilę się przemęczyć ze zwykłym. Zresztą, darmowe są całkiem w porządku.

Marvinka kojarzy, że ty coś o spowolnieniu Internetów mówiłeś, prawda? Może po prostu tu lezy przyczyna - zwalniają ci rzeczy, bo w tle stukpukają sobie do sieci, a ta im nie odpowiada, a one czekają i tak w koło Macieju?

Z internetem raczej wszystko ok robiłem teraz test 3g ping mam około 35ms pobieranie 6mb wysyłanie 0,5 MB.

Pytanie offtop: Czy przychodzą wam powiadomienia wątków subskrybowanych w tapatalk?Na email mi przychodzi ale nie przez aplikację.

Edit: Jednak się mylilem co do tego, że Swift po odłączeniu chmury działa szybciej.Przetestowałem jeszcze raz żony s4 i Swift jest u niej 2 razy szybszy. Jedynie klawiatura google na moim telefonie działa podobnie szybko jak Swift na s4 no i w sumie klawiatura Go ale ona mi w ogóle nie podeszła. Dlatego więc przechodze na google Mam nadzieję że kiedyś zoptymailizuja Swifta bo to jak na razie najlepsza klawiatura na androida.

Tepnięte z mi3

Edytowane przez Bullsblood
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...