Bullsblood Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Wczoraj wziąłem swojej żony samsunga s4 i zauważyłem ze swiftkey dużo lepiej u niej działa. Wszystko płynie bez jakichkolwiek przyciec. Na moim mi 3 niestety już tak nie jest W sumie działa najlepiej ze wszystkich telefonów jakich miałem ale i tak nie jest to co swiftkey na samsungu. Czy ktoś kto używa swiftkey tez takie coś zauważył? Tepnięte z mi3
kulig007 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Tak, u mnie to samo. Na MIUI mam bardzo widoczne lagi. Problem prawdopodobnie pojawił się po którejś z ostatnich aktualizacji SwiftKey.. Czyli chyba wina dev aplikacji, że nie zoptymalizowali jej pod MIUI Wibracje off, dźwięki off. Na CM klawiatura śmiga szybciej niż ja kliknę literkę Wysłane z mojego MI 2S Edytowane 12 Czerwca 2015 przez kulig007
Bullsblood Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2015 Masz włączone dźwięki stuknięć? Nie mam, jedynie wibracje ustawione na 3ms. Bida z tym sweeftkye a szkoda bo to jedyna klawiatura jaka mi podeszła. Będę szukał czegoś innego albo zainstaluje starsza wersje. Tepnięte z mi3
Marvinka Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Bida z tym sweeftkye a szkoda bo to jedyna klawiatura jaka mi podeszła. Będę szukał czegoś innego albo zainstaluje starsza wersje. Marvinka używa Swifta na wszystkich swoich urządzeniach. Po ostatniej aktualizacji są problemy z przewidywaniem ale spadku prędkości nie widać czy to na Xiaomince czy na czymś innym. pisanie w trybie Flow wyłączone wsparcie chmury w przewidywaniu wyłączone wibracje wyłączone powiadomienia dźwięki są MIui nie aktualizowane o chyba lutego (bo i po co, skoro działa?)
Bullsblood Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2015 Właśnie przetestowałem 5 klawiatur. Żadna z nich nie spóźnia ale w każdej z nich coś mi nie pasuje. Albo brak wibracji albo mały klawisz spacji albo tak napierdzielone różnych pierdól że ciężko trafić w literki moimi palcami. Zostanę na razie przy systemowej mam nadzieję że naprawią tego Swifta bo to najlepsza klawiatura Tepnięte z mi3
kulig007 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Ja też za cholerę nie mogę się przekonać do innej klawiatury :-/. Może to kwestia przyzwyczajenia, bo ze SwiftKey mam doczynienia, chyba z 5 lat. Na lagowanie pomaga restart telefonu, ale to żadne rozwiązanie :-/ Wysłane z mojego MI 2S Edytowane 12 Czerwca 2015 przez kulig007
Bullsblood Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2015 Heh, wyłączyłem wsparcie chmury tak jak Marvinka pisal/a i chyba wszystko jest ok. Tepnięte z mi3
kulig007 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) No to zaraz zrobię próbę u siebie --edit-- Kurde musze być zalogowany, bo mam płatne motywy i bez tego nie mam możliwości ich wyboru. Wysłane z mojego MI 2S Edytowane 12 Czerwca 2015 przez kulig007
Marvinka Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 No to zaraz zrobię próbę u siebie Kurde musze być zalogowany, bo mam płatne motywy i bez tego nie mam możliwości ich wyboru. Na potrzeby testu mozesz na chwilę się przemęczyć ze zwykłym. Zresztą, darmowe są całkiem w porządku. Heh, wyłączyłem wsparcie chmury tak jak Marvinka pisal/a i chyba wszystko jest ok. Marvinka kojarzy, że ty coś o spowolnieniu Internetów mówiłeś, prawda? Może po prostu tu lezy przyczyna - zwalniają ci rzeczy, bo w tle stukpukają sobie do sieci, a ta im nie odpowiada, a one czekają i tak w koło Macieju?
Bullsblood Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Na potrzeby testu mozesz na chwilę się przemęczyć ze zwykłym. Zresztą, darmowe są całkiem w porządku. Marvinka kojarzy, że ty coś o spowolnieniu Internetów mówiłeś, prawda? Może po prostu tu lezy przyczyna - zwalniają ci rzeczy, bo w tle stukpukają sobie do sieci, a ta im nie odpowiada, a one czekają i tak w koło Macieju?Z internetem raczej wszystko ok robiłem teraz test 3g ping mam około 35ms pobieranie 6mb wysyłanie 0,5 MB. Pytanie offtop: Czy przychodzą wam powiadomienia wątków subskrybowanych w tapatalk?Na email mi przychodzi ale nie przez aplikację. Edit: Jednak się mylilem co do tego, że Swift po odłączeniu chmury działa szybciej.Przetestowałem jeszcze raz żony s4 i Swift jest u niej 2 razy szybszy. Jedynie klawiatura google na moim telefonie działa podobnie szybko jak Swift na s4 no i w sumie klawiatura Go ale ona mi w ogóle nie podeszła. Dlatego więc przechodze na google Mam nadzieję że kiedyś zoptymailizuja Swifta bo to jak na razie najlepsza klawiatura na androida. Tepnięte z mi3 Edytowane 15 Czerwca 2015 przez Bullsblood
Rekomendowane odpowiedzi