Skocz do zawartości
  • 0

Współpraca MIUI ze smartwatch Cogito Classic ?!?

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam. Chciałbym zasięgnąć troszkę wiedzy od osób korzystających aktualnie, albo choć kiedyś mających styczność.......
ze smartwatchem COGITO CLASSIC
Chodzi mi o to jak ten smartwatch (z naciskiem na watch :-P ) współpracuje z dość kapryśnym MIUI. Czy wszystkie funkcje działają, połączenie BT jest stabilne ? Każda, jakakolwiek wiedza w tym temacie jest mi potrzebna :wink: 
Z góry dzięki za wszelkie info.

Edytowane przez kulig007

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Fajnie jakby ktoś potwierdził kompatybilność tych dwóch urządzeń ponieważ na oba się przymierzam :)

Edytowane przez tomasov
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Dodatkowo, znalazłem info na stronie producenta, że niby współpracuje z Xiaomi. Bo wymieniony wśród znanych producentów jak LG, Samsung, HTC, itp jest Xiaomi Mi3.

Może coś w tym jest, ale czekam na potwierdzenie tego.

Wysłane z mojego MI 2S

Edytowane przez kulig007
  • 0
Opublikowano

Na Mi2s problemy z akcesoriami bluetooth -brak widocznych urządzeń,parowanie...

Akcesoria z problemami działają, ale większość wymaga powyżej android 4.3-wymogi API.

Ogólnie już się da to przeskoczyć po walkach...

Na MI3 i MI4 może nie być tych problemów, jeżeli wystąpią są do przeskoczenia.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Na Mi2s, to już w ogóle cuda wianki ze sterownikami. Cokolwiek powiązane z BT kuleje baaaardzo w wersjach Androida powyżej 4.1.

Co do Cogito Watch, zawsze można zamówić ten zegarek, np. w Rtv Euro AGD, a w razie gdyby były problemy z połączeniem, oddać.

Ja choć bardzo zaciekawiony tym zegarkiem, dałem sobie na luz z zakupem. Będę nosił klasycznego 'sikora', a na drugiej ręce (niedługo dotrze) będzie Mi Band

Mi4 / sMIUI

Edytowane przez kulig007
  • 0
Opublikowano (edytowane)

W skrócie!Otrzymałem dzisiaj cogito classic koloru białego.Zegarek wygląda bardzo fajnie,ale nie o sam zegarek chodzi a o kompatybilność z MI4.Otóż zegarek udało mi się po dłuższym czasie sparować z MI4.Wszystkie funkcje działają,ale jest wielkie ale!Mianowicie po sparowaniu i próbie ponownego połączenia jest TRAGEDIA.Nawet w odległości 20 cm zdarza się,że trzeba czekać 3 minuty,albo w ogóle się nie sparuje.Zasięg bardzo kiepski!.Dla porównania użyłem także iPhona 4S mojej żony i okazuje się,że iPhone wypada w tej kwestii o niebo lepiej.Zasięg większy,powiadomienia przychodzą na zegarek w mgnienia oku no i ponowne parowanie trwa dość szybko.Sam nie wiem od czego to zależy?Czyżby w MI4 był aż taki kiepski BT?Ktoś kto zastanawia się nad zakupem to lepszym wyborem będzie już raczej MiBand! pozdrawiam

Edytowane przez tomasov
  • Like 1
  • 0
Opublikowano

No, czyli teraz wszytko wiadomo. Co z tego, że producent napisał o wsparciu dla Xiaomi... Jak widać jaki efekt to daje. Zegarek Cogito w tej sytuacji, w ogóle nie spełnia swojego zadania.

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

• 0
Opublikowano

Może trochę nie na temat...

Od paru miesięcy używam LG Gwatch R i świetnie współpracuje z Redmi 1S.

Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

Nawet wygląd samej aplikacji na androidzie w porównaniu do iOS to jakaś porażka!Od razu widać do jakiej platformy bardziej się przykładają!

Edytowane przez tomasov
  • 0
Opublikowano

Może trochę nie na temat...

Od paru miesięcy używam LG Gwatch R i świetnie współpracuje z Redmi 1S.

Ja już dawno w ten smartwatch celowałem, ale myśl o codziennym ładowaniu - to mnie krew zalewa. Dlatego jedynym wyjściem był Cogito Watch - który na baterii wytrzymuje całkiem sporo. Jak widać, tylko pod Ajfona. Pozostał mi więc Mi Band.

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

• 0
Opublikowano

Ja już dawno w ten smartwatch celowałem, ale myśl o codziennym ładowaniu - to mnie krew zalewa. Dlatego jedynym wyjściem był Cogito Watch - który na baterii wytrzymuje całkiem sporo. Jak widać, tylko pod Ajfona. Pozostał mi więc Mi Band.

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

Bateria wytrzymuje 2 dni przy częstym używaniu. 3 do 4 dni w trybie Theater.

• 0
Opublikowano

No to i tak nie dla mnie. Wprawdzie telefon ładuję codziennie, ale jeszcze pamiętać o smartwatch - eee nie :-P

Dlatego mam klasyczny zegarek na jednej, a Mi Band dla powiadomień na drugiej (powiadomienia mam tylko dla ściśle określonej grupy app, więc te 20-23 dni spokojnie mi wytrzyma).

Jak wymyślą smartwatcha o podobnej pracy na baterii, to wtedy owszem :-)

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

• 0
Opublikowano

Postanowiłem odkopać...

Zastanawiam się nad tym Cogito Classic mocno, macie koledzy wiedzę czy coś drgneło w kierunku lepszych/mocniejszych wibracji i oczywiście jak sprawa z łącznością BT.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Postanowiłem odkopać...

Zastanawiam się nad tym Cogito Classic mocno, macie koledzy wiedzę czy coś drgneło w kierunku lepszych/mocniejszych wibracji i oczywiście jak sprawa z łącznością BT.

Redmi note 3 pro

Postanowiłem odkopać...

• 0
Opublikowano

Po tygodniu użytkowania :

Niezły zasięg ok 10 m ,  rozlaczyl się samoczynnie może ze  2 razy ale szybko się  automatycznie połączył. 

Jedyny minus to  za  krótkie wibracje powiadomień - szczególnie połączeń - pisałem w tej sprawie  do serwisu Cogito.- zachęcam do tego również innych użytkowników -  bo jest  światełko w tunelu.. 

Ogólnie  OK. Jeszcze tylko te wibracje i  będzie - number 1

• 0
Opublikowano

No to jak wreszcie z tym zegarkiem?Współpracuje z Miui i warto go kupić do powiadomień czy lepiej Miband2?

Wysłane z Redmi Note 3 Pro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...