dmnx Opublikowano 10 Lipca 2021 Opublikowano 10 Lipca 2021 Witam, czy jest możliwe (a jeżeli jest to jak) powrót z miuipolska na Global? Zainstalowałem na próbę jednak przez ilość błędów chcę wrócić do oryginalnego systemu Z góry dziękuję bza pomocne odpowiedzi
Netoper Opublikowano 10 Lipca 2021 Opublikowano 10 Lipca 2021 ROM w formacie fastboot wgrywasz miflash-emWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Adam Błażejewski Opublikowano 10 Lipca 2021 Opublikowano 10 Lipca 2021 Oczywiście, że jest taka możliwość. Musisz pobrać ROM w formacie TGZ, następnie rozpakować go dwa razy aż uzyskasz pliki w folderze. Pobrać program MiFlash i wgrać oprogramowanie układowe, wskazując ścieżkę do niego. Zwróć uwagę aby na dole po prawej stronie zaznaczona była opcja clean all and lock. Instrukcję oraz potrzebne pliki znajdziesz w pod tym linkiem.
dmnx Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Opublikowano 11 Lipca 2021 22 godziny temu, zoltan78 napisał: Oczywiście, że jest taka możliwość. Musisz pobrać ROM w formacie TGZ, następnie rozpakować go dwa razy aż uzyskasz pliki w folderze. Pobrać program MiFlash i wgrać oprogramowanie układowe, wskazując ścieżkę do niego. Zwróć uwagę aby na dole po prawej stronie zaznaczona była opcja clean all and lock. Instrukcję oraz potrzebne pliki znajdziesz w pod tym linkiem. Ok, to 2 pytanie, chciałbym sobie zablokować przy instalacji bootloader, jednak nie wiem czy telefon miał oryginalnie global czy EEA a nie chce go uceglić. Czy jest możliwośc sprawdzenia tego np. po IMEI? Telefon POCO X3 NFC (surya) kupiony z polskiej destrybucji online w mi-home.pl
Adam Błażejewski Opublikowano 11 Lipca 2021 Opublikowano 11 Lipca 2021 Jeśli telefon pochodził z oficjalnej dystrybucji to wgrywał bym na EEA. Czy był global czy EEA to i tak po zablokowaniu bootloadera wszystko będzie działać.
Rekomendowane odpowiedzi