Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Posiadam Xiaomi POCO F3 5G 8/256GB od kwietnia. Od pewnego czasu w trakcie trwania połączenia nie słyszy mnie druga osoba (kiedy odbieram połączenia lub sam dzwonie).

Muszę przełączyć rozmowę na głośnik wtedy druga osoba mnie słyszy. ( czasami jak przełączę z głośnika na tryb normalny wszystko wraca do normy i działa).

Cały problem jest na zasadzie losowości, raz działa mikrofon poprawnie raz nie.  Wszystkie aktualizacje robię na bieżąco, telefon nie posiada zabrudzeń.

Ma ktoś jakiś pomysł czy trzeba telefon reklamować ? Dziękuje za wszelką pomoc.

Edytowane przez Radix88
Opublikowano

Cos takiego przytrafia się notorycznie mojej żonie, kiedy rozmawia przez mój telefon. Osobiście nie przypominam sobie, żeby przytrafiło się coś takiego mi. Sądzę, że przyczyną może być "zły dotyk" ;) tzn. źle przykłada do ucha, przez co czujnik zbliżeniowy odblokowuje ekran i wycisza uchem mikrofon. Już kilka osób zwróciło tu uwagę na czujnik zbliżeniowy i jego kiepskie działanie.

W opisywanym przypadku nie zgadza się tylko to, że włączenie na głośno czasami rozwiązuje problem. Może telefon jest podłączony przez BT z jakimiś słuchawkami?

Może spróbuj też zmienić tymczasowo na testy dialera.