MDudi Opublikowano 4 Czerwca 2015 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Witam. Mam problem w moim Mi3. Mianowicie od 2 ostatnich (22.05) update'ów nie trybi mi autorotacja ekranu. A konkretnie w ogóle nie działa. Nawet w aparacie, zdjęcia robione w pozycji horyzontalnej są zapisywane w pionie. Inne apki taki jak galeria, fb, ustawienia i jakiekolwiek obsługujące ekran w więcej niż jedna pozycjach - ten sam problem. Włączam, wyłączam, włączam i wyłączam opcję w ustawieniach i nic nie pomaga. Restarty też nie. Jest jakiś nieszkodliwy sposób na odzyskanie tak przydatnej (dla mnie) funkcji? Pozdrawiam
MDudi Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2015 Po dzisiejszej aktualizacji wszystko wróciło do normy.
MDudi Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2015 Ponawiam temat. Tym razem nie pomogła aktualizacja ani wipe & reset. Aplikacja kompas stoi.
mzloty Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Mi tez ne dziala. Mysle ze wysypal sie jakis czujnik. Jakbys znalazl rozwiązania pisz. Jak ja znajde tez napisze. Edytowane 4 Października 2015 przez mzloty
kylo76 Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Zauważyłem, że w wersji 6.0 obracanie ekranu nie działa jak się ustawi rotację na menu rozwijanym z górnej belki. Jak się ustawi obracanie przez - Narzędzia - Ustawienia - Urządzenie - Autoobracanie jest OK.
Rekomendowane odpowiedzi