PanR Opublikowano 7 Czerwca 2021 Opublikowano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Witam, mam problem taki, iż z oryginalną ładowarką Xiaomi MDY-09-EN 30W, gdy ładowało mi telefon, wyskakiwało szybkie ładowanie, które po paru sekundach zamieniało się na Ultra,Turbo ładowanie coś takiego, taki fioletowy napis itp i fajnie szybko ładowało. Niestety od jakiegoś czasu się to nie pojawia, nawet nie pojawia się szybkie ładowanie. Np. pozostałe 17 % do 100% pokazuje ładowanie 43 minuty :/ Byłem w różnych sklepach w tym sklepie Xiaomi by dali mi jakąś mocna ładowarkę ( w Xiaomi nie mogli otwierać opakowań), w Media Markcie i jakiś tam serwisie gsm, testowaliśmy ładowarki 40W huawei i nie wskoczyło szybkie ładowanie, na innej ( nie wiem jakiej) wskoczyło szybkie ale nie Turbo. Co może być przyczyną? Czy musi być oryginalna ładowarka Xiaomi ? Czy możliwe, że coś się popsuło w telefonie? A może soft aktualizowany się wykrzaczył? A może jest możliwość, że ta ładowarka oryginalna się zepsuła i już nie łąduje z pełną mocą tylko słabsza? Próbowałem tą ładowerkę na różnych kablach i nic się u mnie nie zmienia. Mogę zakupić na próbę ładowarkę Xiaomi MDY-09-EN 30W, nie jest droga, tylko jaki kabel USB do niej? taki 3A wystarczy, czy musi być większy? Jakby co soft to : Miui Global 12.1.1 Stabilna 12.1.1.0(RFNEUXM) Android : 11 RKQ1.200826.002 Co byście tu doradzili? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 8 Czerwca 2021 przez PanR
Adam Błażejewski Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Problem z.... To nie jest opis.
Rekomendowane odpowiedzi