newzeland3 Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 (edited) Witam, Oczyszczacz nie reaguje na zmianę powierzchni w aplikacji Xiaomi Home w trybie Ulubione. W aplikacji powierzchnię pomieszczenia regulować można nadal, nie ma to jednak wpływu na zwiększenie/zmniejszenie obrotów silnika oczyszczacza - tak jakby nie było to przekazywane do niego. Wszystko inne działa poprawnie. Aplikacje usuwałem, urządzenie odłączałem, usuwałem z aplikacji, problem pozostał. Macie jakiś pomysł? Pozdrawiam Edited May 27, 2021 by newzeland3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoltar01 Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Ten sam problem, w trybie ręcznym pomimo przesunięcia suwaka nie ma to wpływu na prędkość wentylatora - cały czas praca na pełnej prędkości. Tryb auto i nocny wydaje się być ok. Próbowałem zainstalować aplikacje w starszych wersjach ale to nie pomaga. Aktualna wersja Xiaomi Home 6.4.701, oprogramowanie sprzętowe 2.0.8.0006. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 napiszcie priv. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
newzeland3 Posted May 27, 2021 Author Share Posted May 27, 2021 1 godzinę temu, Zoltar01 napisał: Ten sam problem, w trybie ręcznym pomimo przesunięcia suwaka nie ma to wpływu na prędkość wentylatora - cały czas praca na pełnej prędkości. Tryb auto i nocny wydaje się być ok. Próbowałem zainstalować aplikacje w starszych wersjach ale to nie pomaga. Aktualna wersja Xiaomi Home 6.4.701, oprogramowanie sprzętowe 2.0.8.0006. Wersja Xiaomi Home 6.5.700, oprogramowanie sprzętowe 2.0.8.0006. Widać problem z oprogramowaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 (edited) problem z chmura. mod + podmiana plugina na rpc lub zmiana obrotow przez automatyzacje dopoki nie naprawia. https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html /Android/data/com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/rn/1002599/1016890/android/main.bundle main.bundle Edited May 28, 2021 by rezmus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoltar01 Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 (edited) U mnie problem "rozwiązany". Objaw występuje gdy użyłem automatycznego logowania poprzez konto google. Po założeniu konta ręcznie i pełnej aktywacji w xiaomi.com wszystko śmiga - pełna funkcjonalość. Przy logowaniu google, oprócz prędkości wiatraka jest jeszcze jeden bug : zmiana intensywności wyświetlacza - z poziomu aplikacji nie można go wyłączyć, działa tylko jaśniej/ciemniej. Po użyciu konta założonego ręcznie wszystko działa. Tak poza tematem podobny problem miałem dla kilku urządzeń IoT i SmartLive - część funkcji nie działała w pewnych urządzeniach. --------------- Temat z logowaniem google zweryfikowałem jeszcze na innym telefonie i innym koncie - ten sam efekt. Czyli problem z uprawnieniami w chmurze w połączeniu z uproszczonym logowaniem. Edited May 28, 2021 by Zoltar01 aktualizacja informacji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
newzeland3 Posted May 29, 2021 Author Share Posted May 29, 2021 16 godzin temu, Zoltar01 napisał: U mnie problem "rozwiązany". Objaw występuje gdy użyłem automatycznego logowania poprzez konto google. Po założeniu konta ręcznie i pełnej aktywacji w xiaomi.com wszystko śmiga - pełna funkcjonalość. Przy logowaniu google, oprócz prędkości wiatraka jest jeszcze jeden bug : zmiana intensywności wyświetlacza - z poziomu aplikacji nie można go wyłączyć, działa tylko jaśniej/ciemniej. Po użyciu konta założonego ręcznie wszystko działa. Tak poza tematem podobny problem miałem dla kilku urządzeń IoT i SmartLive - część funkcji nie działała w pewnych urządzeniach. --------------- Temat z logowaniem google zweryfikowałem jeszcze na innym telefonie i innym koncie - ten sam efekt. Czyli problem z uprawnieniami w chmurze w połączeniu z uproszczonym logowaniem. Dzięki za info, później sprawdzę u siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
newzeland3 Posted May 31, 2021 Author Share Posted May 31, 2021 Dnia 28.05.2021 o 18:04, Zoltar01 napisał: U mnie problem "rozwiązany". Objaw występuje gdy użyłem automatycznego logowania poprzez konto google. Po założeniu konta ręcznie i pełnej aktywacji w xiaomi.com wszystko śmiga - pełna funkcjonalość. Przy logowaniu google, oprócz prędkości wiatraka jest jeszcze jeden bug : zmiana intensywności wyświetlacza - z poziomu aplikacji nie można go wyłączyć, działa tylko jaśniej/ciemniej. Po użyciu konta założonego ręcznie wszystko działa. Tak poza tematem podobny problem miałem dla kilku urządzeń IoT i SmartLive - część funkcji nie działała w pewnych urządzeniach. --------------- Temat z logowaniem google zweryfikowałem jeszcze na innym telefonie i innym koncie - ten sam efekt. Czyli problem z uprawnieniami w chmurze w połączeniu z uproszczonym logowaniem. Zrobiłem tak jak pisałeś...ręczne logowanie. Problem rozwiązany. Dzięki za pomoc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts