Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, 
Mam pytanie, czy ktoś wie jak zrestetować do ustawień początkowych wszystko, co związane jest z bluetoothem w telefonie? Nie chce przywracać całego telefonu do ustawień fabrycznych, potrzebowałbym sam bluetooth. Mam taką sytuację, że połączyłem się przez bluetooth z wtyczką OBDII którą wykorzystuję do komunikacji z samochodem. Podczas parowania urządzenia wyskoczył komunikat, w którym kliknąłem jakiś guzik przez przypadek. Chciałem potwierdzić hasło parowania i kliknąć OK, ale w tym czasie wyskoczyło jakieś inne okienko i tam coś kliknąłem. Efekt jest taki, że urządzenie parują się i jest połączenie, ale co kilka sekund jest zrywane i następuje ponowne łączenie. Nie pomaga zerwanie manualne połączenia i ponowne parowanie. Inny telefon nie ma problemów ze skutecznym połączeniem się z moją wtyczką OBD, ja z moim telefonem też nie mam problemu żeby połączyć się skutecznie z wtyczką kolegi. Problem jest więc ewidentnie w połączeniu mój telefon - moja wtyczka. Myślę, że takie zresetowanie ustawień by pomogło. Problem w tym, że w menu bluetootha w moim Mi3 nie ma za wielu opcji. Mogę jedynie podłączyć nowe i odłączyć podłączone już urządzenie. Telefon jednak w pamięci ma numer MAC (czy tam jakikolwiek inny po którym rozpoznaje wtyczke) i zawsze w stosunku do tej mojej zachowuje się tak samo. 
Podsumowując: jeżeli ktoś by wiedział, jak całkowicie zresetować bluetootha albo wymazać z jego pamięci to co się do niego łączyło kiedykolwiek - będę wdzięczny za radę. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...