Pirzu Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 (edited) Witojcie, zapraszam na recenzję telefonu Xiaomi Mi Note, phablet o niebanalnym wzornictwie i wykonaniu ale i ze wspaniałymi parametrami technicznymi. Sprawdźcie, jak telefon się sprawował Kliknij TU, lub na Grafikę h/watch?v=7iQPy0j4fRY Edited May 30, 2015 by Pirzu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Witojcie, No hej! Bardzo przyjemna kreacja, Marvinka musiała majtać głową na lewo i prawo jak ten pan w zielonej koszulkie zaczął chlapać szlauchiem. Jest jedno pytanie... Co to za cycuchy tu z boku??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 No hej! Bardzo przyjemna kreacja, Marvinka musiała majtać głową na lewo i prawo jak ten pan w zielonej koszulkie zaczął chlapać szlauchiem. Jest jedno pytanie... Co to za cycuchy tu z boku??? Proszę Pani, melduję poprawienie linku do recenzji, stop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 (edited) Proszę Pani, melduję poprawienie linku do recenzji, stop. Marvinka wykryła buga, Marvinka wykryła buga!!! Dziękować, dziękować, to zasługa całego zespołu... Ekhe, khe, khe, akhem... P.S. Troszkę zacięć w głosie i skłonność do powtórzeń. Marvinka by chciała usłyszeć jak czytasz "Invictusa" Henleya. P.S.S. 0:07, Marvinka spodziewała się przelatującego iXłinga ściganego przez co najmniej trzy TajFatery i tych dźwięków, takich "ijjjjjąąąąąąąa, bwiąąąąą, bwiąąąąąąą!" Edited May 30, 2015 by Marvinka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Bardzo fajna recenzja, a gdzie te cycuchy? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 Bardzo fajna recenzja, a gdzie te cycuchy? Pozdrawiam. Dzieki pomyliłem linki jak wrzucałem filmik tutaj, @marvinka tylko na to czekała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 @marvinka tylko na to czekała Semper vigilans! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 (edited) Piszesz sobie scenariusz i treść recenzji przed nagrywaniem? Powinieneś. Sporo drobnych, ale jednak, błędów językowych. Takie wychwycone po łebkach...: "meloman muzyki" - samo określenie meloman oznacza miłośnika muzyki, więc meloman muzyki brzmi jak masło maślane. Dalej, cena może być wysoka, nie duża. Sporo tego niestety. Generalnie recenzja na plus. Edited May 31, 2015 by mrosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 Piszesz sobie scenariusz i treść recenzji przed nagrywaniem? Powinieneś. Sporo drobnych, ale jednak, błędów językowych. Takie wychwycone po łebkach...: "meloman muzyki" - samo określenie meloman oznacza miłośnika muzyki, więc meloman muzyki brzmi jak masło maślane. Dalej, cena może być wysoka, nie duża. Sporo tego niestety. Generalnie recenzja na plus. To jedyna recenzja, w której przed napisałem tekst, ale nie był to tekst napisany szczegółowo, wiele też dopowiadałem. Staram się jakoś pracować nad sobą, ale kiedyś myślałem, że to nie będzie takie czasochłonne Nie mniej jednak, widze i tak skromnie mówiąc progres, szybciej robię, dokładniej i płynniej, no i chyba lepiej. Chyba, bo siebie samego nie będę oceniać. Czekam tylko, jak się uzbiera troszkę z YT funduszy i kupię jakiś lepszy obiektyw/kamerę, bo to co mam jest za ciemne :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Przecież teraz masz MiNote, tylko jakiś statyw zmajstruj, dobre światło... ;P mnie w takich recenzjach zawsze denerwowały problemy z focusem... a tak to w tel ustawisz focus manualny, będziesz chciał coś pokazać z bliska to tylko klikniesz w ekran i elegancko wyostrzy bez machania ręką przez pół filmiku przed obiektywem itp żeby w końcu kamera złapała ostrość... Takie 4k w dobrym świetle przekonwertowane na 1080p myślę że da bardzo dobry efekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirzu Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 Przecież teraz masz MiNote, tylko jakiś statyw zmajstruj, dobre światło... ;P mnie w takich recenzjach zawsze denerwowały problemy z focusem... a tak to w tel ustawisz focus manualny, będziesz chciał coś pokazać z bliska to tylko klikniesz w ekran i elegancko wyostrzy bez machania ręką przez pół filmiku przed obiektywem itp żeby w końcu kamera złapała ostrość... Takie 4k w dobrym świetle przekonwertowane na 1080p myślę że da bardzo dobry efekt Coś Ty MiNote nie jest na stałe, telefony testuje i jak moto g lte nie sprzedam, to moto g lte bedzie niby takim stałym telefonem. Po drugie "pracownie" mam pod okno, wiec tez slabo ze swiatlem. Potrzeba po prostu jasnego obeiktywu, a im jasniejszy obiektyw, to i lepsza ostrosc Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcadioush Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 (edited) Obejrzałem, bo mentalnie przygotowuję się do zakupu tego modelu. I mam pytanie - gdzie kupiłeś model z ekranem który ma 441 PPI? Producent podaje, że Mi Note ma 386 PPI... Edited July 14, 2015 by arcadioush Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 (edited) Obejrzałem, bo mentalnie przygotowuję się do zakupu tego modelu. I mam pytanie - gdzie kupiłeś model z ekranem który ma 441 PPI? Producent podaje, że Mi Note ma 386 PPI... Przelicz sobie: http://pxcalc.com/ Kalkulator wyliczył 440,58 co daje 441 PPI w zaokrągleniu. Edited July 14, 2015 by mrosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcadioush Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 To w Chinach matematyka jest inna? Opieram się na danych podawanych przez producenta a nie na internetowym kalkulatorze... Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 @mrosi pomyliłeś jednostki, kalkulator podaje DPI a nie PPI edit druga sprawa... kalkulator nie rozpoznaje przecinka i podałes wynik dla 5 cali, wpisując z kropką podaje 386.47 DPI czyli wszystko się zgadza 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcadioush Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 @mrosi pomyliłeś jednostki, kalkulator podaje DPI a nie PPI edit druga sprawa... kalkulator nie rozpoznaje przecinka i podałes wynik dla 5 cali, wpisując z kropką podaje 386.47 DPI czyli wszystko się zgadza Upsss... I wszystko jasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts