Jump to content
  • 0

Telefon dla elektro mechanika.

Question

Posted (edited)

Od lipca 2018 (premiery w PL )  użytkuje a2 lite 4/64 wcześniej miałem redmi  note 3 pro 3gb ram. Telefon służy mi w 70% do mało wymagających aplikacji np fb,peper,opera itp  i w samochodzie do muzyki po BT  z internetowego radia.  Większość tego czasu używam go w pracy przy lokomotywach więc często upada dotykam go brudnymi rękami lub zapycha się metalowym piaskiem. Często jak mam go w kieszeni na piersi coś go przygniata bo coś dużego trzeba złapać. 

Warunki jak widać trudne ale używam tylko cienkiego silikonowego casa plus wymiana szkła hartowanego co miesiąc i telefon jest w świętym stanie, niestety już się wysłużył bateria słabo trzyma trzeba co dzień ładować (kiedyś 2-3 dni) gniazdo mico usb słabo trzyma no i od czerwca 2020 brak aktualizacji tak zachwalanego andoid one.

Odrzucam na wstępie wszelkie wzmacniane wynalazki caty hamerady itp po pracy chce mieć normlany telefon, a te telefony wcale się nie sprawdzają no i totalny brak wsparcia producenta.  Moje preferencje są dość wysublimowane ale może ktoś wskaże mi dobrą propozycje. 

Moje priorytety:

- jak najmniejszy ekran  7 cali max 

-jak najmniej szklanych elementów ( szkło aparatu w a2 lite wymieniałem 4 razy) 

-duża popularność modelu (dostępność części zamiennych) 

- kompatybilność z 5G (warunek konieczny) 

- w miarę świeży (premiera max 12 miesięcy temu) 

- jak najwięcej ramu 

Na razie moją uwagę skupił mi 11 lite 5G  8GB ram 

Edited by Karenz

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet