KAZA90 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Witam kupiłem Hulajnoge Xiaomi Mi Pro2 w niemczech ubezpieczyciel potrzebuje numeru Vin podwozia wiecie może gdzie sie on zjaduje lub macie może kogoś kto potrafiłbym ubezpieczyć bez tego numeru Vin ?
Battery_Saver Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) z mojej wiedzy wynika, że w Niemczech hulajnoga musi mieć tabliczkę znamionową. Nie naklejkę tylko tabliczkę znamionową taką jaką mają samochody czy urządzenia przemysłowe i na tej tabliczce jest wybijany numer VIN - jeśli oczywiście pojazd spełnia normy techniczne na Niemcy. Czyli dwa niezależne hamulce, max prędkość 20km/h ograniczona na stałe, odblaski, dzwonek itp. Dlatego są specjalne wersje hulajnóg na Niemcy. Np. wiem jak to wygląda dla ninebota G30. Są specjalne wersje z literą D: G30D. Hulajnogi te mają jasno niebieskie akcenty kolorystyczne i mają właśnie tabliczki znamionowe z numerem VIN wymaganym dla ubezpieczyciela. Podejrzewam, że dla każdej innej hulajnogi jest tak samo. Bo numer seryjny hulajnogi to zupełnie co innego niż numer VIN. Musisz się dowiedzieć na miejscu jak to ogarnąć, ale pewnie podstawowym wymogiem poza VINem będzie posiadanie adresu zamieszkania na terenie Niemiec. Zdjęcia z internetu: 1 i 2 Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Battery_Saver
Rekomendowane odpowiedzi