Jump to content

Problem z upgrade 2.0.8.0017 po instalacji MI 3H w XIAOMI HOME odrzuca mi aktualizację do najnowszego oprogramowania.

Recommended Posts

Witam, proszę o podpowiedz co zrobić jeśli zakupiony 3H po odpaleniu posiada wer. oprogramowania 2.0.8.0014 i nie chce mi sie aktualizować do najnowszej wersji 0017, w zakładce "aktualizacje" świeci sie czerwona kropka powiadomień o nowej wersji ale kiedy klikam "uaktualnij" wyświetla się proces aktualizacji 0% i tak zawiśnie przez 2 sekundy i wychodzi. Co odpalę ikonkę podglądu 3H wyświetla sie wartość itp. ale też znowu pojawia sie informacja o tym bym zaktualizował do nowej wersji jak znowu próbuje zaktualizować sytuacja sie powtarza i tak w kółko, co moze być przyczyną nie pobierania aktualizacji ?? 

Edited by KrzysztofWłocławek

• KrzysztofWłocławek changed the title to Problem z upgrade 2.0.8.0017 po instalacji MI 3H w XIAOMI HOME odrzuca mi aktualizację do najnowszego oprogramowania.

Muszą usunąć problem na serwerze, chyba że aktualizacja została wycofana wtedy sprzęt potrafi pamiętać że była i sygnalizuje zeby updata zrobić, a pliku do pobrania nie ma.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Edit. Jak sprzęt dobrze działa to sobie odpuścić aktualizacje, bo po aktualizacjach potrafią być problemy.
A to czujniki świra dostają, a to automatyzacja pada, itp.

• Like 1

Dnia 15.04.2021 o 17:07, KrzysztofWłocławek napisał:

ok póki co wszystko działa ok, tylko pojawia sie komunikat za każdym razem kiedy odpalę aplikacje o aktualizacji ale zawsze mogę anulować i jest ok, dziękuje za pomoc pozdrawiam   

Jest na to obejście, które zastosowałam u siebie.

Usun urządzenie z MiHome. W ustawieniach zmien region na Nową Zelandię (zniknie ci wtedy reszta urządzeń jeśli je masz, ale nie przejmuj się tym), dodaj urządzenie ponownie i wtedy zrób update.

Po zakończonej operacji znów usun urządzenie z MiHome, zmien region na Polskę (reszta urządzeń wroci), dodaj urządzenie i gotowe.

Pozdrawiam.

Edited by Ebeebe