Wiciu_92 Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Witam ,Posiadam Xiaomi Mi 9T Pro.Trzy dni temu zaczęły się problemy z baterią , mianowicie wyczerpuje się bardzo szybko (w ok 6h bez użytkowania telefonu) , gdzie zwykle trzymała dosyć długo przy użytkowaniu telefony . Równiez jest problem z ładowaniem , czas ładowania wyraźnie się wydłużył i już nie ładuje poprzez opcję szybkiego ładowania. Wcześniej do pełnego naładowania wystarczyły 2h. Czuć również , że tyl telefonu sie nagrzewa .Dodałem zdjęcie ze zużyciem energii .Wersja Miui 12Czy przywrócenie ustawień fabrycznych rozwiąże problem czy konieczna będzie wymiana baterii ?
Netoper Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Jeśli jest to problem w sofcie to reset powinien pomóc, a jeśli bateria się skończyła no to wymiana baterii.Pytanie tego typu że na odległość to nikt Ci nie zdiagnozuje co się dzieje z Twoim fonem.Zacznij od sprawdzenia/obserwacji czy jakieś procesy nie są aktywneWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
si3wc4 Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Tak z ciekawości postanowiłem poszukać u siebie w telefonie czegoś takiego jak"media extractor" ale bez powodzenia.Osobiście zacząłbym od odinstalowania po kolei ostatnio instalowanych aplikacji (ewentualnie aktualizacji do nich).Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Na XDA piszą że najczęstszym powodem jest uszkodzenie jakiegoś pliku, i przez te jego uszkodzenie mediaextractor grzęźnie na nim i cały czas pracuje żrąc baterię.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Wiciu_92 Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Opublikowano 9 Marca 2021 8 godzin temu, Netoper napisał: Na XDA piszą że najczęstszym powodem jest uszkodzenie jakiegoś pliku, i przez te jego uszkodzenie mediaextractor grzęźnie na nim i cały czas pracuje żrąc baterię. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Podeslesz linka ? Piszą może co trzeba zrobić aby rozwiązać problem ?
Netoper Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 W google wpisz: mediaextractor draining battery.Coś w tutejszym regulaminie jest o wrzucaniu obcych linków Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaEdit.Trza wytropić ten uszkodzony plik, fotka, film, mu,yka i go wywalic, a pierwsze co zalecają to wyjąć kartę pamięci.Jak pliku nie na na karcie to z pamięci telefonu zrobić wytnij wszelkie pliki medialne, i zapisać na kartę albo na kompa.
Rekomendowane odpowiedzi