Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dosć dziwny problem. A dokladnie problem z powiadomieniami jedynie w klientach email. Dość dlugi czas próbuje to rozwiązać i nic. Dodałam aplikacje do autostar, plywajace okna wlaczone i lipa. Dzisiaj juz sie ostro zdenerwowalam i zrobilam mi flash  tak jak jest opisane w poradniku. Myśle sobie, ze jak bedzie system na surowo to powinnio wszytsko smigac.

Tak więc po flashaowaniu odpalilam telefon i jeszce na chinskim romie sprawdzilam poczte...  wszystko smigalo pieknie. Nastepnie zainstalowalam miui polska, z play pobralam klienta (tym razem type mail, wczesniej mialam my email), sprawdzilam jeszcze raz czy maile dochodza i poszlam zajac sie czyms innym. Po dwoch gdzoinach przychodze sprawdzam telefon , zero powiadomien o email a gdy otwieram skrzynke mam dwie nowe wiadomosci.  Pobralem inne apliakcje do poczty i w kazdej  to samo-zero powiadomien.  Zrobilam wipe telefonu i problem nie zniknal nadal nie dochodza powiadomieniaw emailach

W innych aplikacjach messenger whatsapp, tapatalk powiadomienia dzialaja niomalnie tylko z tymi googlowymi jest cos nietak.

Ps. Gdy pobieralam aplikacje "type mail" google porpsilo mnie o zainstalowanie jakiejs aplikacji czy aktualizacji, dokladnie nie pamietam. I gdy weszlam zaraz po instalacji w type mail wyskoczylo mi takie powiadomienie wewnątrz apliackji"powiadomienia push moga nie dzialac prawidlowo"... działały ale tylko przez chwile.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja używam Aquamail Pro i powiadomienia mam losowo, nieraz od razu przychodzą ( tryb Push) a nie raz jak odpalę program to jest kilka nieprzeczytanych, do których nie dostałem powiadomienia, Aquamail mam dodany do auto-startu i jeszcze dodatkowo założyłem kłódkę, to samo działo się na K9 i Maildroid. Chyba taki urok

Opublikowano

No niestety ja też mam z tym problem. Albo są od razu, albo długo po czasie.

Taki już urok MIUI, bo tylko na tym systemie są takie kwiatki :-/

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

a czy po wgraniu miuipolska zrobiłaś WIPE ?

Miflash standardowo to robi, ale wgranie miuipolska już nie i niektóre funkcje przez to nie działają (np. połączenie z MIPC suite, udostępnianie internetu).

Spróbuj zaraz po wgraniu romu miuipolska zrobić pełny reset telefonu.

edit:

widzę, że zrobiłaś wipe...hmm...to może jednak wina romu...z jakiej wersji korzystasz ?

a na chińskim działa Ci normalnie po 2 godzinach też ?

Edytowane przez lg4xhd
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...