Evils Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Mam dosć dziwny problem. A dokladnie problem z powiadomieniami jedynie w klientach email. Dość dlugi czas próbuje to rozwiązać i nic. Dodałam aplikacje do autostar, plywajace okna wlaczone i lipa. Dzisiaj juz sie ostro zdenerwowalam i zrobilam mi flash tak jak jest opisane w poradniku. Myśle sobie, ze jak bedzie system na surowo to powinnio wszytsko smigac. Tak więc po flashaowaniu odpalilam telefon i jeszce na chinskim romie sprawdzilam poczte... wszystko smigalo pieknie. Nastepnie zainstalowalam miui polska, z play pobralam klienta (tym razem type mail, wczesniej mialam my email), sprawdzilam jeszcze raz czy maile dochodza i poszlam zajac sie czyms innym. Po dwoch gdzoinach przychodze sprawdzam telefon , zero powiadomien o email a gdy otwieram skrzynke mam dwie nowe wiadomosci. Pobralem inne apliakcje do poczty i w kazdej to samo-zero powiadomien. Zrobilam wipe telefonu i problem nie zniknal nadal nie dochodza powiadomieniaw emailach W innych aplikacjach messenger whatsapp, tapatalk powiadomienia dzialaja niomalnie tylko z tymi googlowymi jest cos nietak. Ps. Gdy pobieralam aplikacje "type mail" google porpsilo mnie o zainstalowanie jakiejs aplikacji czy aktualizacji, dokladnie nie pamietam. I gdy weszlam zaraz po instalacji w type mail wyskoczylo mi takie powiadomienie wewnątrz apliackji"powiadomienia push moga nie dzialac prawidlowo"... działały ale tylko przez chwile.
lucas7911 Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 Ja używam Aquamail Pro i powiadomienia mam losowo, nieraz od razu przychodzą ( tryb Push) a nie raz jak odpalę program to jest kilka nieprzeczytanych, do których nie dostałem powiadomienia, Aquamail mam dodany do auto-startu i jeszcze dodatkowo założyłem kłódkę, to samo działo się na K9 i Maildroid. Chyba taki urok
kulig007 Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 No niestety ja też mam z tym problem. Albo są od razu, albo długo po czasie. Taki już urok MIUI, bo tylko na tym systemie są takie kwiatki :-/ Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
lg4xhd Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) a czy po wgraniu miuipolska zrobiłaś WIPE ? Miflash standardowo to robi, ale wgranie miuipolska już nie i niektóre funkcje przez to nie działają (np. połączenie z MIPC suite, udostępnianie internetu). Spróbuj zaraz po wgraniu romu miuipolska zrobić pełny reset telefonu. edit: widzę, że zrobiłaś wipe...hmm...to może jednak wina romu...z jakiej wersji korzystasz ? a na chińskim działa Ci normalnie po 2 godzinach też ? Edytowane 2 Lipca 2015 przez lg4xhd
Rekomendowane odpowiedzi