Skocz do zawartości

Synchronizacja danych do google fit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc używam mi band 4 i aktywności w ciągu dnia które wskakują automatycznie lub są dodane ręcznie przeze mnie do MiFit zgadzają się i są ze sobą spójne. Problem zaczyna się gdy chce synchronizować MiFit z Google Fit... ogólnie opcja działa i dane przesyłają się do Google Fit lecz gdy porównuje przesłane dane to niestety okazuje się że nie wszystkie dane są takie same. Dystans i czas aktywności się zgadza lecz spalone kcal już nie i to nie jest mała różnica bo niestety ale dosłownie każda przesłana aktywność z MiFit do Google Fit ma nieprawidłową liczbę spalonych kcal, np. zamiast 41 kcal spalonych podczas spaceru przesyła się 485 (wtf?!). Jest to autentyczny przykład z mojej aplikacji. W moim przypadku akurat na prawidłowym przesyłaniu spalonych kcal zależy mi najbardziej ponieważ używam aplikacji Fitatu do obliczania spożytych/spalonych kcal gdzie można zrobić synchronizację z Google Fit aby zaciągać właśnie aktywność. Niestety błędne dane przesyłane z MiFit do Google Fit wszystko mi tylko psuje i zamiast pomagać to tylko przeszkadza to w prowadzeniu Fitatu... 

Chciałbym zapytać czy ktoś miał lub ma taki problem?

Czy może ktoś wie jak ten problem rozwiązać? 

I czy może użytkownicy mi band 4 mogli by sprawdzić czy u nich też występuje taki problem? 

Będę wdzięczny za wszelką pomoc :)

Pozdrawiam