Skocz do zawartości

Dziwny problem np. z dodawaniem zdjęć do kontaktu, albo otwieraniem lub zapisywaniem załaczników z e-maili.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
W moim poco f2 pro istnieje następujący problem:
1. Gdy próbuje w książce adresowej dodać zdjęcie  do istniejącego kontaktu lub nowego i klikam wybierz zdjęcie to włącza się opcja udostępnij zamiast przekierować mnie do galerii.
    Podobnie jest gdy wybieram opcję zrób zdjęcie, to włącza się aparat robię zdjęcie i gdy zaakceptuje zrobione zdjęcie również włącza się opcja udostępnij.

2. Podobna sytuacja występuje gdy próbuje zapisać lub otworzyć załącznik w aplikacjach Gmail, WP, poczta Onet, po kliknięciu na załącznik włącza się opcja udostępnij.

Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?

Ja mam:
MIUI 12.4.2.0 (RJKMIXM)
Android 11 RKQ1.200826.002

zd1.jpeg

zd2.jpeg

Opublikowano (edytowane)

2 godziny temu, rkris napisał:

Witam
W moim poco f2 pro istnieje następujący problem:
1. Gdy próbuje w książce adresowej dodać zdjęcie  do istniejącego kontaktu lub nowego i klikam wybierz zdjęcie to włącza się opcja udostępnij zamiast przekierować mnie do galerii.
    Podobnie jest gdy wybieram opcję zrób zdjęcie, to włącza się aparat robię zdjęcie i gdy zaakceptuje zrobione zdjęcie również włącza się opcja udostępnij.
2. Podobna sytuacja występuje gdy próbuje zapisać lub otworzyć załącznik w aplikacjach Gmail, WP, poczta Onet, po kliknięciu na załącznik włącza się opcja udostępnij.
Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?
Ja mam:
MIUI 12.4.2.0 (RJKMIXM)
Android 11 RKQ1.200826.002

Zero problemów mam najnowszy dla eea.cd36a3cc7afc5cd8aec9e8da7301cf6e.jpg

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zoltan78
usunięto screena
Opublikowano

U mnie na Redmi Note4 tak właśnie działało.

Ale na Poco F2 pro już tak nie działa i jest to duże utrudnienie.

Też gdy próbuje pobrać np. załącznik pdf w Whatsapp to sytuacja wygląda identycznie włącza się udostępnianie. Wygląda to na jakiś błąd systemowy. 

Opublikowano

To nie błąd systemowy zwyczajnie kiedyś musiałeś wybrać tą czynność jako działanie standardowe i tak się zapisało . Generalnie trzebaby wyczyścić działanie tej funkcji, aczkolwiek najprawdopodobniej czeka cię factory reset

Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...