Justyna2111 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Od kiedy kupilam telefon xiaomi redmi 8 pro, nie przyjmuje polaczen przychodzacych. Operator sprawdzil kilkakrotnie i i wina nie lezy po ich stronie. W ustawieniach telefonu tez nie mam nic zablokowane ani zadnej czarnej listy. Prosze o pomoc. Nie przychodzą mi rowniez smsy ze ktos probowal sie ze mna połączyć. Jako ciekawostke napisze ze moj mąż, syn i jedna znajoma sie dodzwoni bez problemu(tylko te trzy osoby) a z innych numerow nie ma możliwości sie do mnie dodzwonić. Pozdrawiam Justyna Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Justyna2111 z zalecenia moderatora
Netoper Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Próbowałaś na innej karcie SIM?Przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych było robione?Telefon nowy? Używany?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Justyna2111 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2021 12 godzin temu, Netoper napisał: Próbowałaś na innej karcie SIM? Przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych było robione? Telefon nowy? Używany? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Dzisiaj dostalam nowa kartę sim i dalej jest to samo. Przywracalam ustawienia techniczne. Telefon jest nowy nie używany.
Netoper Opublikowano 19 Stycznia 2021 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Nową ale z tym samym numerem? Przełóż kartę od męża, syna i zobacz czy coś się zmieni.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Justyna2111 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2021 10 godzin temu, Netoper napisał: Nową ale z tym samym numerem? Przełóż kartę od męża, syna i zobacz czy coś się zmieni. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Nowa z tym samym numerem. Pozamienialam karty jak Pan radził. Po zmianie moja karta na innym telefonie nadal nie działa. A męża na moim tak. Czyli jednak to wina sieci/Karty a nie telefonu. To co ja mam zrobic??? Obsluga klienta nie jest w stanie mi pomóc.
Netoper Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zadzwonić do obsługi i im powiedzieć że i na innych telefonach jest problem z tą kartą/numerem Jak się nedal będą upierali to oznajmić że będzie zakończona umowa w związku z tym że nie wywiązują się z umowy, nie zapewniają warunków do korzystania z sieci.Wina jest ewidentnie po stronie karty/sieci, chyba że na koncie jest jakaś blokada, trza się zalogować do iBOA i przepatrzec ustawienia, bo może jest blokada na tylko znajome numery.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Justyna2111 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2021 Dziekuje za pomoc. Problem naprawiony. Do 7 razy sztuka. Pani w salonie powiedziala ze nigdy sie nie spotkala z taka sytuacja. Zgłosiła tym razem ona problem w centrali i po 24 godzinach dostalam smsa ze problem został rozwiazany. (SMS-1/2) Witamy. Usunęliśmy problem z dodzwonieniem się na Państwa numer telefonu. Obecnie ze wszystkich sieci można się do Państwa dodzwonić. Jeszcze raz dziekuje za pomoc
Adam Błażejewski Opublikowano 22 Stycznia 2021 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi