michugroove Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 (edited) Cześć, Mam problem z oczyszczaczem Xiaomi Mi Air Purifier 3C. Do wczoraj wszystko było ok. Zostawiłem telefon w pracy i chciałem pobawić się automatyzacją. Zainstalowałem aplikację na drugim telefonie i zalogowałem się na moje konto w aplikacji. Po chwili zabawy oczyszczacz przestał reagować na jakiekolwiek polecenia wysyłane z telefonu. Tak samo wygląda sytuacja na poprzednim telefonie. Zresetowałem oczyszczacz, przeinstalowałem aplikację i nic nie pomaga. Mogę normalnie dodać oczyszczacz do listy urządzeń ale nie pokazuje mi w aplikacji żadnych wskazań ani nie mogę sterować oczyszczaczem. Edited January 18, 2021 by michugroove Link to comment Share on other sites More sharing options...
michugroove Posted January 18, 2021 Author Share Posted January 18, 2021 (edited) Tak wygląda screen z aplikacji. Przyciski nie reagują. Jak nacisnę zmianę trybu na oczyszczaczu, to widzę też, że zmienia się w aplikacji. Edited January 18, 2021 by michugroove Link to comment Share on other sites More sharing options...
qhcik Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 U mnie problem identyczny. Od dziś, nie da się sterować oczyszczaczem. Tak samo resetowałem i na nową łączyłem urządzenie. Bez rezultatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeXter1523 Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 (edited) No to widze nie tylko u mnie. Od dzisiaj identyczny problem. Edited January 18, 2021 by DeXter1523 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 napisz priv to zobacze z czego to wynika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kzrys Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 U mnie dokładnie to samo. Zmiana telefonu ( o ile to spowodowało problem) i brak możliwości sterowania oczyszczaczem. Wpadliście może już na jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzmozis Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 U mnie to samo. Aplikacja nie reaguje. Czyzby jakaś aktualizacja coś blokuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer23 Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Wychodzi na to że jakieś większe kuku bo u mnie taka sama sytuacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzmozis Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 1 godzinę temu, rezmus napisał: napisz priv to zobacze z czego to wynika. Znalazłeś rozwiazanie problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 nie mam tego modelu, jak ktos udostepni na moje konto to zobacze z czego problem wynika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzmozis Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Podaj email Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 napisz priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonduti Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Cześć, u mnie to samo co więcej wartości stężenia PM oscylują w granicach 40-50(cały dzień) i co w przypadku naszego mieszkania jest wartością co najmniej wysoką. Co więcej aby sprawdzić jak zareaguje psiknąłem odświeżaczem powietrza w sprayu i wartości nie zmieniły się gdzie normalnie pokazałaby się liczba co najmniej 100. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 (edited) sprawdzilem. cos zrypali w chmurze. api miotspec dla tego modelu zwraca null dla get/set properties. mozna poczekac, az naprawia lub zainstalowac moda mi home i podmienic plugin. przerobilem go na api rpc, ktore wciaz dziala. https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html /Android/data/com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/rn/1002599/1009345/android/main.bundle main.bundle Edited January 18, 2021 by rezmus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m2rin Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 (edited) Rezmus, Twój plik działa! Podmiana naprawiła problem! Dzięki! Edited January 18, 2021 by m2rin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ohara28 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 U mnie ta sama historia.Od wczoraj nie działa znikł przycisk wlaczania menu glownego . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzmozis Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 11 godzin temu, rezmus napisał: sprawdzilem. cos zrypali w chmurze. api miotspec dla tego modelu zwraca null dla get/set properties. mozna poczekac, az naprawia lub zainstalowac moda mi home i podmienic plugin. przerobilem go na api rpc, ktore wciaz dziala. https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html /Android/data/com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/rn/1002599/1009345/android/main.bundle main.bundle 1 MB · 7 downloads Zainstalowałem moda. Moja ścieżka kończy się na /Android/data/com.xiaomi.smarthome/files Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 (edited) otworz urzadzenie w apce, plugin powinien sie pobrac. jesli masz android11 to zrob katalog /vevs/files/ tam beda sie ladowac pluginy. upewnij sie, ze nadales apce uprawnienia w szczegolnosci do pamieci. edit: xiaomi naprawilo obsluge 3c, mozna sie rozejsc Edited January 19, 2021 by rezmus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emer23 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Chyba już zostało naprawione bo u mnie wszystko działa ✌️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
qhcik Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 U mnie już też naprawilo się samo więc jednodniowy problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonduti Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Naprawione ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr2k Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 (edited) Często jest tak, że apka/chmura w ten sposób się wiesza? Właśnie przed momentem Xiaomi Mi Air Purifier Pro przestał reagować na polecenia z aplikacji Wsadziłem 10 minut temu nowy filtr, ale to chyba nie ma związku? EDIT: wywaliłem urządzenie z apki, dodałem od nowa i śmiga Edited March 16, 2022 by mr2k EDIT Link to comment Share on other sites More sharing options...
pat1 Posted November 20, 2022 Share Posted November 20, 2022 hej, kupiłem kilka dni temu ten Xiaomi Mi Air Purifier 3C. No i mam ten sam problem, w sensie aplikacja niw wykrywa na żywo zmian poziomu PM2.5 przez co urządzenie nie jest w stanie samo zmienić trybu zadeklarowanego w Automatyzacji. Jedynie ręcznie gdy wejdzie się urządzenia w apce, poziom się odświeży i urządzenie wtedy reaguje. Lipa totalna. Tak jakby to api było zrąbane, serwer przeciążony? pewnie to leci po web socketach. Oprogramowanie arządzenia zaktualizowałem przez xiaomi home do najnowszej wersji: 2.1.7.0012 @rezmus help błagam, bo widzę, że się znasz na tym ten link do pluginu co dawałeś jest już nieaktywny, bo chciałem coś z tym spróbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom1 Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 @pat1 udało Ci się rozwiązać ten problem ? Mam podobną sytuację 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts