JakubMika Opublikowano 14 Stycznia 2021 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Witajcie, Mam problem z moim nowym telefonem. Zakupiłem telefon Mi 10T, wersja systemu miui 12.0.13.0. Użytkuję go od niecałego tygodnia, biorąc pod uwagę, ile kosztował to uważam, że pieniądze wyrzuciłem w błoto. Otóż problem polega na łączności bluetooth. Posiadam kilka urządzeń - zegarek Samsung Galaxy Watch, soundbar JBL, zestaw głośnomówiący w samochodzie. O ile mam wrażenie, że na początku to jeszcze jakoś chodziło, tak teraz nie mam szans na połączenie się ani z zegarkiem, ani z soundbarem. Jak wsiadam do samochodu, muszę łączyć się za każdym razem z poziomu samochodu. Przeczytałem na zagranicznych forach, że problemem może być system 12. Czy ktoś ma podobne objawy? Czy jest szansa na jakąś poprawę? Może zna ktoś jakiś sposób? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
pawelt Opublikowano 15 Stycznia 2021 Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Wgraj firmware 18 link masz w ogólnym to jest najnowszy rom na eea. Nie wiem ja na mi10tpro (a to jest praktycznie w tym temacie to samo jak w wersji bez pro) nie miałem kłopotów z BLU zarówno na global eea jak tez na indonezja. A nie ma czegos takiego jak system 12 tylko może chodzić o miui 12. Moje rady to musisz w informacji o danej apce np samsunga nadać wszystkie uprawnienia, jak też zaznaczyć aby ie ubijało w tle tzw bez ograniczeń jak też warto aby zakluczyć żeby jej nie zabijało w tle bo MIUI i to jest wg mnie dobrze, że ubija apki działające w tle. Co do innych urządzeń łączących się przez Bluetooth rozparuj je i połącz ponownie po aktualizacji i jak się pojawi kod potwierdzający parowanie zaznacz np opcje dostępu kontaktów jak też potem sprawdź w ustawieniach bluetooth czy dane urządzenie ma włączone wszystkie wymagane uprawnienia. https://miuipolska.pl/forum/topic/53709-telefon-rozłącza-z-samsung-gear-s3-przy-wyłączaniu-aplikacji/ Edytowane 15 Stycznia 2021 przez pawelt
JakubMika Opublikowano 16 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2021 Dziękuję za odpowiedź. Co do uprawnień, to są nadane wszystkie, ale mimo to rozłącza mnie z zegarkiem. Czy instalowanie nowego ROMu ma wpływ na gwarancję? Mam telefon z polskiej sieci sprzedaży i nie chciałbym jej stracić. Rozumiem, że chodzi o instrukcję : Xiaomi Mi 10T / 10T Pro - Jak zainstalować Xiaomi.eu / MiuiPolska.pl? Thx
pawelt Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 @JakubMika Nie chodzi o temat https://miuipolska.pl/forum/topic/52326-xiaomi-mi-10t-mi-10t-pro-official-miui-stable-rom/ bo tam masz romy oficjalne
weto Opublikowano 2 Lutego 2021 Opublikowano 2 Lutego 2021 Dnia 14.01.2021 o 19:39, JakubMika napisał: Witajcie, Mam problem z moim nowym telefonem. Zakupiłem telefon Mi 10T, wersja systemu miui 12.0.13.0. Użytkuję go od niecałego tygodnia, biorąc pod uwagę, ile kosztował to uważam, że pieniądze wyrzuciłem w błoto. Otóż problem polega na łączności bluetooth. Posiadam kilka urządzeń - zegarek Samsung Galaxy Watch, soundbar JBL, zestaw głośnomówiący w samochodzie. O ile mam wrażenie, że na początku to jeszcze jakoś chodziło, tak teraz nie mam szans na połączenie się ani z zegarkiem, ani z soundbarem. Jak wsiadam do samochodu, muszę łączyć się za każdym razem z poziomu samochodu. Przeczytałem na zagranicznych forach, że problemem może być system 12. Czy ktoś ma podobne objawy? Czy jest szansa na jakąś poprawę? Może zna ktoś jakiś sposób? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Witam kolegów. Mam podobny problem jak JakubMika. Telefon świeżo kupiony (model Mi 10T 5G 8 gb ram). Nie jestem w stanie używać jakiegokolwiek urządzenia połączonego po bluetooth. Próbowałem wysyłać pliki po BT, sparować z głośnikiem Sony, opaską MiBand, zestawem audio w samochodzie, laptopem ThinkPad. Wszędzie porażka, teoretycznie widzi inne urządzenie ale nie potrafi się połączyć albo nie może się sparować. Wszystkie wymienione urządzenia działają ponieważ mój stary smartfon Asusu Zenfone 5Z śmiga po BT z każdym z nich bez najmniejszego problemu. Wgrałem do 10T najnowsze miui 12.0.18.0. zrobiłem kilka razy powrót do ustawień fabrycznych i przysłowiowa d......! Zaczynam być rozczarowany ponieważ kupiłem sprzęt za 2 tysiące zachęcony dobrym procesorem, dużą ilością ram`u, fajnym wyświetlaczem a okazuje się że to szajs. Jutro jadę oddać do sklepu i albo niech naprawiają, albo (najchętniej) niech oddadzą pieniądze i zabierają sobie ten złom. Zainwestowałem w dobre szkło ochronne i futerał, a wychodzi na to, że pierwszą rzeczą w sklepie przed zakupem xiaomi to trzeba sprawdzić czy podstawowa rzecz jakim jest bluetooth działa a nie tylko istnieje na papierze. Miałem już 2 samsungi, mam Asusa i zdaje się, że nigdy więcej xiaomi.
cogwheel Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 Witam, Ten sam problem - Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/128gb. Samochodu nie widzi, opaskę (Mi Band 2) wprawdzie widzi, ale nie łączy, słuchawek Redmi Ait Dots 2 nie widzi, połączył się za to z dziwaczną głośniko-lampką Joy. Za pierwszym razem.
pawelt Opublikowano 5 Lutego 2021 Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Kompletnie tego nie rozumiem ja mam podłączanych ok 10 urządzeń, parę komórek i 2 samochody z 5 zegarków (2 amazfit) , ponadto mam rozbudowany smart dom gdzie bez problemów działa mi na ble i bluetooth parę urządzeń i zero kłopotów, zarówno to działało na eea jak tez na indonezji. Z drugiej strony np mi band przecież paruje się przez aplikację mifit. Jak coś parujemy za pomocą apki dbamy o to aby apka miała wszelkie uprawnienia i miała możliwość działania w tle jak też oszczędnie energii dla niej musi być w pozycji bez ograniczeń. Musicie brak pod uwagę że protokół bluetooth też ewaluuje. I każda jego wersja ma inne sposoby sparowania i użytkowania. Co nie zmienia faktu że raczej wina leży w większości po stronie użytkowników.Tak czasem coś źle zaimplementują w danej aktualizacji ale zdarza się to bardzo rzadko i tyle Edytowane 5 Lutego 2021 przez pawelt
weto Opublikowano 6 Lutego 2021 Opublikowano 6 Lutego 2021 Żeby nie było niejasności. Opaskę MiBand parowałem przez mifit. W samochodzie "wyrejestrowałem" poprzedni telefon, w laptopie (żeby przetestować wszystkie możliwości) żeby nie było, że się czepiam xiaomi, też wyrzuciłem inne urządzenia połączone przez bluetooth. Nie jestem "zielony" jeśli chodzi o tzw. elektronikę użytkową i komputery raczej się mnie ona słucha Wyczerpałem wszystkie możliwości zanim pojechałem do sklepu z reklamacją. Nawiasem mówiąc technologia powinna być maksymalnie prosta, tak aby każdy sobie mógł z tym poradzić a nie grzebać w ustawieniach o których często zwykły śmiertelnik nie ma zielonego pojęcia (ale to tylko moja dygresja). Żona też ma xiaomi tyle tylko, że inny (starszy) model i tamten nie sprawia żadnych trudności. Więc uważam, że albo moduł BT poszedł ........ albo soft tym razem załatwił sprawę. Nie mogłem oddać (przekroczyłem o jeden dzień termin zwrotu i dostania nowego egzemplarza), więc telefon pojechał do serwisu. I jestem bardzo ciekawy co stwierdzą, nawiasem mówiąc jak będę odbierał to od razu w sklepie zrobię test BT, i jeśli znowu będzie tak samo to tym razem będę się upierał o oddanie pieniędzy. Bo na dobra sprawę to tak jakbym kupił nówkę samochód w salonie tyle tylko, że koła się nie kręcą a poza tym wszystko działa. Dam Wam znać co było przyczyną i jak się sprawa skończyła.
weto Opublikowano 10 Lutego 2021 Opublikowano 10 Lutego 2021 Dnia 6.02.2021 o 10:25, weto napisał: Żeby nie było niejasności. Opaskę MiBand parowałem przez mifit. W samochodzie "wyrejestrowałem" poprzedni telefon, w laptopie (żeby przetestować wszystkie możliwości) żeby nie było, że się czepiam xiaomi, też wyrzuciłem inne urządzenia połączone przez bluetooth. Nie jestem "zielony" jeśli chodzi o tzw. elektronikę użytkową i komputery raczej się mnie ona słucha Wyczerpałem wszystkie możliwości zanim pojechałem do sklepu z reklamacją. Nawiasem mówiąc technologia powinna być maksymalnie prosta, tak aby każdy sobie mógł z tym poradzić a nie grzebać w ustawieniach o których często zwykły śmiertelnik nie ma zielonego pojęcia (ale to tylko moja dygresja). Żona też ma xiaomi tyle tylko, że inny (starszy) model i tamten nie sprawia żadnych trudności. Więc uważam, że albo moduł BT poszedł ........ albo soft tym razem załatwił sprawę. Nie mogłem oddać (przekroczyłem o jeden dzień termin zwrotu i dostania nowego egzemplarza), więc telefon pojechał do serwisu. I jestem bardzo ciekawy co stwierdzą, nawiasem mówiąc jak będę odbierał to od razu w sklepie zrobię test BT, i jeśli znowu będzie tak samo to tym razem będę się upierał o oddanie pieniędzy. Bo na dobra sprawę to tak jakbym kupił nówkę samochód w salonie tyle tylko, że koła się nie kręcą a poza tym wszystko działa. Dam Wam znać co było przyczyną i jak się sprawa skończyła. Tak jak obiecałem zdaję relację. Dzisiaj telefon wrócił z naprawy. Wymieniona płyta główna, zaktualizowane mui do 12.013, teraz sam wgrałem 12.0.18. Jeszcze w sklepie sprawdziłem BT czy działa. Na razie wszystko ok, ale niesmak pozostał - dwutygodniowy telefon i taka wtopa od nowości
Piotr Ratajczyk Opublikowano 20 Lutego 2024 Opublikowano 20 Lutego 2024 Cześć wam w Xiaomi 11t nie działa mi bluetooth i wifi wiecie o co chodzi?
Netoper Opublikowano 20 Lutego 2024 Opublikowano 20 Lutego 2024 wiecie o co chodzi?tak, albo usterka sprzętu, albo problem z softem.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi