Skocz do zawartości

Notify for Mi - zbugowane menu opaski/aktualizacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jakiś czas temu zainstalowałem na moim LG Q6 aplikację Notify for Mi z licencją PRO. Wykonałem wszystkie kroki niezbędne do "uwolnienia" opaski aby móc korzystać z aplikacji bez konieczności posiadania Mi Fit. Po paru godzinach zabawy pojawiły się następujące problemy, których nie było wcześniej. W ustawieniach opaski tylko 3 najwyższe na liście elementy menu są widoczne na opasce, pozostałe są niewidoczne, chyba, że przesunę je na 3 pierwsze miejsca w ustawieniach. Ponadto każda próba zmiany tarczy zegara opaski kończy się niepowodzeniem. Jedynym sposobem na chwilowe naprawienie problemu z menu jest przywrócenie ustawień aplikacji na telefonie do ustawień początkowych jednak po jakimś czasie menu znowu znika, może to ja popełniam jakiś błąd w konfiguracji, ale żadne z ustawień zdaje się nie mieć jasnego związku z tym problemem. Dodatkowo od czasu próby instalacji dodatkowej czcionki aby móc wyświetlać emotikony w powiadomieniach, czcionki powiadomień również się posypały i wyskakuje tylko początek wiadomości ze znakami zapytania na końcu. Kilkukrotnie przywracałem już opaskę do ustawień fabrycznych, odinstalowywałem aplikacje z telefonu, instalowałem Mi fit i powtarzałem cały proces od początku. Efekt końcowy zawsze jest ten sam, pojawiają się problemy opisane wyżej. Dodam, że z aplikacją Mi Fit opaska działa poprawnie.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc, gdyż Notify samo w sobie wydaje się być bardzo fajnym narzędziem i być może problem leży gdzieś po stronie mojej błędnej konfiguracji. Poza tym zapłaciłem za nią całe 15 zł ;) . Z góry dziękuję za wsparcie!

• 2 miesiące temu...