Skocz do zawartości

Aktualizacja nie dochodzi do skutku, będne firmware opaski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, zainstalowałem zły firmware do mojej opaski (z NFC) zainstalowałem 2.0.4.32, chciałbym powrócić do 1.8.0.22 żeby móc zmienić zasoby, niestety na aktualnym oprogramowaniu zasoby się krzaczą i dziwnie wyglądają.

Jest jakaś opcja nawrotu na odpowiednie firmware? czy juz jestem skazany na obecną ?

Opublikowano

Wersja FW jest powiązana z konkretną wersją zasobów, więc trzeba wrzucić FW i odpowiednie zasoby dla danej wersji FW.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak, właśnie udało mi się wrzucić zle fw (od opaski bez nfc) i nie mogę powrócić choćby do stockowego fw. Próba wgrania zarówno na notify jak i gadgetbrodge. Zawsze dochodzi do 99% i aktualizacja nie powiodła się

Opublikowano

Notifi ze sklepu? Te dla mi banda? Bo jest jeszcze drugie dla bipa.
Natomiast bridge ze sklepu jest ułomny, trza pobrać bezpośrednio ze strony deva, nie pamiętam czy to na githubie jest czy na stronie deva.
Opaska z na rynek EU? CN? może tutaj problem z tym FW żeby był zgodny z wersją rynkową opaski.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Notify ze sklepu, nie wiem c, y dla banda, ale normalnie się parują, zaraz sprawdzę na innym.

Opaska cn, kiedyś normalnie wgralem customowe fw, ale później chciałem coś poprawić (pod wplywem %) :D ii teraz mam

pproble. Gdzie mozna dostać fw od wersji cn? Wszedzie tylko oficjalny. Czyżby był 1?

probówałem z gadgetbridge sciągniętego z oficjalnej stronki, niestety dalej ten sam problem.

przy 99% "problem z transferem metadanych"

Edytowane przez kapitanpazur
Opublikowano (edytowane)

Niestety, dalej lipton. Może jest jakaś instrukcja jak zrobić downgrade fw? albo jakaś opcja na przywrócenie pierwotnych ustawień (przywracanie fabrycznych nic nie robi)

Edit, poszło na fw z innego źródła, i na gadgetbridge pobranym  ze stronki. Co ciekawe na 100% jestem pewny ze mialem opaskę z NFC, a poszedł fw wuhan bez nfc, no nic grunt, że do przodu, teraz problem z zasobami, i nie instalują się.

Już wszystko hula, dzięki za podpowiedź z tym niesklepowym gadgetbridge, na tym poszło, choć kilka kombinacji było.

Edytowane przez kapitanpazur